Σήμερα: 08/05/2026
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 08:31

Όταν ο 902 αναπαράγει τα fake news της ΓΑΔΑ

Γράφτηκε από τον

koukaki-AirBnb-902.jpg

Γράφει ο εικόνομιστ

Είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Κάποιοι βλέπουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις από την πλευρά των διαδηλωτών. Άλλοι πάλι, από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής.

Στους δεύτερους, από ό,τι φαίνεται, συγκαταλέγεται, και ο 902.gr.

Ας γίνουμε σαφέστεροι. Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Κουκάκι μια διαδήλωση κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονταν για την τεράστια άνοδο των ενοικίων λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του AirBnb και την αναγκαστική «έξωση» παραδοσιακών κατοίκων της συνοικίας καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Η διαδήλωση την οποία καλούσαν συλλογικότητες της περιοχής χτυπήθηκε απρόκλητα στη γωνία Βεΐκου και Δράκου με έναν διαδηλωτή να τραυματίζεται σοβαρά, περίοικους και τουρίστες να παρεμβαίνουν έξαλλοι στα ΜΑΤ για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός του ακόμα και με ανοιγμένο κεφάλι…

Πολλές οι μαρτυρίες στα ΜΜΕ που περιγράφουν την αναίτια και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο παρασημοφορημένος από το FBI Χρυσοχοΐδης, νέος υπουργός καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιδιώκει να δείξει “πυγμή” από τις πρώτες μέρες, στο κλίμα άλλωστε της κυβέρνησης της ΝΔ.

Εκπορευόμενα προφανώς από τη ΓΑΔΑ, κατά τη διαχρονικά συνήθη πρακτική, άρχισαν να διαδίδονται fake news περί δήθεν επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Βεΐκου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο της αστυνομικής επίθεσης κλπ.

Πού είναι το παράξενο; Θα αναρωτηθεί κανείς.

Ο 902.gr, τι είδε από όλα αυτά; Δεν διέκρινε την αστυνομική βαρβαρότητα, τον τραυματισμό του διαδηλωτή, την μεταφορά του στο νοσοκομείο, το γεγονός ότι τον φόρτωσαν με πέντε κατηγορίες για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα ώστε να δικαιολογήσουν τον ξυλοδαρμό. Δεν έμαθε για την προκλητική επίθεση της αστυνομίας, τις διαμαρτυρίες περιοίκων και τουριστών, τις κοινωνικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του AirBnb. Ούτε είδε το βίντεο από τα γεγονότα ή τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις του σεναρίου της αστυνομίας από αυτόπτες μάρτυρες.

Σε ολιγόλογο ρεπορτάζ, με φωτογραφία ενός περιπολικού, αναφέρεται μόνο στον ελαφρύ τραυματισμό δύο αστυνομικών. Δείτε το:

Επεισόδια στο Κουκάκι με δύο αστυνομικούς ελαφρά τραυματίες

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κουκάκι για τις μισθώσεις Airbnb.

Σύμφωνα με πληροφορίες [σ.σ.: από πού, αλήθεια;] ορισμένα άτομα πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Οι δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η αστυνομία [σ.σ.: «δικαιολογημένα», μετά από όλα αυτά…] έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε μία προσαγωγή.

902.gr

Τέλειωσαν οι εκλογές, αγαπητοί…

«Διαλέξτε πλευρά…»

πηγη: pandiera.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή