Σήμερα: 21/07/2024
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 10:46

ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΜΕ, ΑΧΜΕΝΤ ΜΟΥΡΑΝΤ

Γράφτηκε από τον

2024-07-05_134916.jpg

 

Ο επικεφαλής του Γραφείου ΜΜΕ του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στο Λίβανο, Άχμεντ Μουράντ, σε συνέντευξη στο Sputnik και το Al-Risalah


Υποκλινόμαστε ευλαβικά στο μεγαλείο των θυσιών του λαού μας και η πίστη μας στην αναπόδραστη ιστορική νίκη είναι σταθερή και ακλόνητη.

Ας είναι δοξασμένες στην αιωνιότητα οι ψυχές των μαρτύρων του λαού μας, του έθνους μας και των ελεύθερων ανθρώπων του κόσμου που μαρτύρησαν υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, ιδιαίτερα των μαρτύρων του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ, σ’ όλη την έκταση της ιστορικής Παλαιστίνης και τους τόπους καταφυγής και διασποράς.

Η Μάχη της Πλημμύρας του Al-Aqsa ήρθε ως φυσική απάντηση στα εγκλήματα και τη βαρβαρότητα της κατοχής, και στην ιστορική αδικία που έχει επιβληθεί στον λαό μας για περισσότερα από 75 χρόνια.

Η αντίσταση είναι το πεπρωμένο του λαού μας, και κατανοούμε πλήρως το κόστος και το τίμημά της, παραμένει ωστόσο πολύ μικρότερο από το κόστος της παράδοσης και της υποταγής.

Αυτό που πέτυχε ο λαός μας και η γενναία αντίστασή του στη διάρκεια των εννέα μηνών των συνεχόμενων επιθέσεων στη Γάζα, είναι ένα θαύμα με όλη τη σημασία της λέξης, που ξεπερνά κάθε υπολογισμό και προσδοκία.

Η ανακοίνωση από τον σιωνιστή εχθρό της μετάβασης στην τρίτη φάση της στρατιωτικής του επιχείρησης δεν αλλάζει την πραγματικότητα των γεγονότων. Η  ανακοίνωση αυτή εντάσσεται στην τακτική του στρατού κατοχής, καθότι δεν κατάφερε να επιτύχει κανέναν από τους στόχους που διακήρυξε στην έναρξη της επίθεσης κατά του λαού μας.

Εμείς των δυνάμεων της αντίστασης, δηλώσαμε από την έναρξη της επίθεσης πριν από εννέα μήνες ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιεσδήποτε πολιτικές πρωτοβουλίες, με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίσουν κατ’ αρχάς καθολική και μόνιμη παύση της επίθεσης, την άρση της πολιορκίας, την απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, το άνοιγμα των περασμάτων διέλευσης, την αρωγή ανθρωπιστικής βοήθειας, και μια ολοκληρωμένη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου Μπάιντεν γεννάει πολλές αμφιβολίες, και είναι μια εξόφθαλμη προσπάθεια να ακυρωθεί το διαπραγματευτικό χαρτί των κρατουμένων από πλευράς της αντίστασης, ώστε να επαναληφθούν σε ύστερο χρόνο οι επιθέσεις εναντίον του λαού μας, κάτι το οποίο ο λαός μας δεν μπορεί να αποδεχτεί. 

Παρά την αιματοχυσία και τις μεγάλες θυσίες, η αντίσταση κατάφερε να σημειώσει ποιοτικές επιτυχίες έναντι του στρατού κατοχής, προκαλώντας μεγάλες απώλειες σε ζωές και εξοπλισμό.

Η αντίσταση δεν θα μπορούσε να κατορθώσει όλα αυτά τα επιτεύγματα χωρίς τη λαϊκή υποστήριξη και τη θέρμη που έχει λάβει, πραγματικότητα που διαψεύδει κάθε ύποπτο ισχυρισμό για το αντίθετο.

Το επαναλαμβανόμενο σιωνιστικό-αμερικανικό αφήγημα για την επόμενη μέρα του πολέμου δεν έχει θέση στο λεξικό του λαού μας. Αυτός μόνος του θα αποφασίσει τη μοίρα του και θα διαμορφώσει το μέλλον του μετά το τέλος των επιθέσεων.

Ο λαός μας δεν θα δεχτεί να εισέλθει καμία αραβική ή διεθνής δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας, και θα τις αντιμετωπίσει ως δυνάμεις κατοχής. 

Οι εσωτερικές διαιρέσεις και αναταραχές στη σιωνιστική κοινωνία και την κυβέρνησή της είναι αποτέλεσμα της ακλόνητης στάσης του λαού μας και της καταστροφικής αποτυχίας του στρατού κατοχής.

Οι διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις είναι σταθεροί εταίροι στις επιθέσεις κατά του λαού μας και δεν θα βασιστούμε σε αυτές ως αμερόληπτους μεσολαβητές. Η συζήτηση για τις διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και Νετανιάχου επιχειρεί απλά να ρίξει στάχτη στα μάτια. Ο στόχος των Αμερικανών είναι ίδιος με αυτόν των σιωνιστών: η εκμηδένιση της αντίστασης και η εκκαθάριση της παλαιστινιακής υπόθεσης σύμφωνα με τη σιωνιστική-αμερικανική ατζέντα.

Οι ρατσιστικές θέσεις και δηλώσεις των στρατηγών και των ηγετών της κατοχής αντικατοπτρίζουν το βάθος της ιστορικής και υπαρξιακής κρίσης που απειλεί το σιωνιστικό κράτος.

Απαιτείται πλέον από όλους, ειδικά από ορισμένα επίσημα αραβικά καθεστώτα, να επανεξετάσουν τους υπολογισμούς τους, εφόσον αποκαλύπτεται η αδυναμία και η ευθραυστότητα αυτής της οντότητας, και έχει γίνει προφανές το αναπόφευκτο της ήττας της.

Ανανεώνουμε την έκκληση για παλαιστινιακό διάλογο που θα διεξαχθεί συνολικά και ενιαία, και εκφράζουμε τη θλίψη μας για την αποτυχία διεξαγωγής της συνάντησης του Πεκίνου, θεωρώντας ηθικά και εθνικά υπεύθυνους αυτούς οι οποίοι αναχαίτισαν αυτήν τη συνάντηση.

Η μοίρα μας είναι να ενωθούμε στα πεδία της αντιπαράθεσης εναντίον της κατοχής. Όπως καταγράφει η Ιστορία, ένας διχασμένος λαός ουδέποτε κατάφερε να πετύχει μια στρατηγική νίκη επί των εχθρών του.

Αυτό που συμβαίνει στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ δεν είναι λιγότερο αποτρόπαιο και επικίνδυνο από τη γενοκτονία κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρά τους εννέα μήνες των ακατάπαυστων επιθέσεων, η αντίσταση εξακολουθεί να βρίσκεται στο απόγειο της δύναμής της και διαθέτει πολλά χαρτιά ισχύος. Εκπλήξεις περιμένουν τον εχθρό, όπως άλλωστε προκύπτει από τα πρόσφατα γεγονότα.

Καλούμε τα καθεστώτα εξομάλυνσης με το σιωνιστικό κράτος να εκδιώξουν πρεσβευτές, να κλείσουν τις σιωνιστικές πρεσβείες, να διακόψουν όλες τις σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος και να σταματήσουν την ανοιχτή γέφυρα που παρέχει στο σιωνιστικό κράτος πολλές από τις βασικές του ανάγκες, μετά την επιβολή σφοδρού ναυτικού αποκλεισμού σ’ αυτό από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης.

Οι συνεχιζόμενες σχέσεις των αραβικών καθεστώτων εξομάλυνσης με το κράτος κατοχής είναι μαχαίρι στην πλάτη του παλαιστινιακού λαού, και η Ιστορία δεν θα το συγχωρήσει.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα κάθε μορφή υποστήριξης και αλληλεγγύης στον λαό μας και χαιρετίζουμε ευλαβικά και με εκτίμηση όλους όσους συγκεντρώθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες των πρωτευουσών και των πόλεων παντού στον κόσμο, απορρίπτοντας την επιθετικότητα και καταδικάζοντας τα εγκλήματα της κατοχής.

Χαιρετίζουμε όλες τις δυνάμεις της Αντίστασης εντός του έθνους μας και των περιοχών μας, ιδιαίτερα το λαό της αδελφικής μας Υεμένης, την αξιοσέβαστη ιρακινή αντίσταση, την Αραβική Συρία, την Ισλαμική Αντίσταση στο Λίβανο και απευθύνουμε όλες τις ευχαριστίες μας και την εκτίμησή μας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για τη συνεχή στήριξη του Άξονα της Αντίστασης.


Απευθύνουμε χαιρετισμούς πίστης και εκτίμησης στον αδελφικό μας λαό του Λιβάνου, ιδιαίτερα στο λαό των πόλεων και των χωριών της πρώτης γραμμής, για την ακλόνητη σταθερότητα, την ανθεκτικότητα και τις μεγάλες θυσίες για την Παλαιστίνη και την υπεράσπιση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του Λιβάνου.

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή