Σήμερα: 14/04/2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 12:07

Αντίο για πάντα σύντροφε Νίκο… Τίμησες την τάξη σου!

Γράφτηκε από τον

2024-03-29_140729.jpg

 

Αποχαιρετούμε με συντριβή τον αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας, σύντροφο Νίκο Αδαμόπουλο.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Πέμπτη 28 Μάρτη 2024 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αγωνιστής της ζωής και της εργατικής τάξης, ο Νίκος εντάχθηκε από νωρίς στο κομμουνιστικό κίνημα και αναδείχτηκε σε μαζικό στέλεχος των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων από τη δικτατορία ακόμα, και από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Στέλεχος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Νίκος διετέλεσε επί χρόνια μέλος του Γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ, της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική της οποίας ήταν στέλεχος, καθώς και συνδικαλιστικό στέλεχος στην ΠΟΕ ΟΤΑ και στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Σταθερός στην ταξική του τοποθέτηση, ο Νίκος κέρδιζε την εκτίμηση και τον σεβασμό και όσων διαφωνούσαν μαζί του. Διέγραψε σημαντική τροχιά στους συνδικαλιστικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις χαραγμένες στη μνήμη όσων τίμησε με τη φιλία του.

Η Παντιέρα εκφράζει στην οικογένειά του, στους συντρόφους και τις συντρόφισσές του στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους φίλους, τις φίλες καθώς και σε όσες και όσους βάδισαν μαζί του στους δρόμους του αγώνα για μια άλλη κοινωνία, τα πιο ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια.

Ο Νίκος θα ζει στους αγώνες της εργατικής τάξης για Ψωμί, Ειρήνη, Παιδεία – Ελευθερία, στους ακατασίγαστους αγώνες για την κομμουνιστική απελευθέρωση.

 

Πηγή: pandiera.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή