Σήμερα: 09/02/2023
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 06:36

Να θυμηθούμε ποιοι είναι οι ιδεολογικοί πρόγονοι των σημερινών εξουσιαστών

Γράφτηκε από τον

2023-01-20_083639.png

 

Το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εμείς δεν είμαστε οπαδοί της ιστορικής λήθης και προσπερνάμε αδιάφοροι την κατηγορία που μας έχει αποδοθεί ότι "αναμοχλεύουμε τα πολιτικά πάθη".
Στο σημείο των δυνατοτήτων μας, θα υπενθυμίζουμε τον διαχρονικό εγκληματικό, σε βάρος του λαού μας, παρελθόν της δεξιάς, θα αναφέρουμε το ποιοι είναι οι ιδεολογικοί πολιτικοί πρόγονοι των σημερινών εξουσιαστών.

Αυτά σαν εισαγωγή για την παρακάτω δημοσίευση μας η οποία θα αναπαράγει απόσπασμα από ένα πρωτοσέλιδο άρθρο του Ριζοσπάστη. που δημοσιεύτηκε σαν σήμερα 19/1/1946. Αφορμή γι' αυτό το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Κ.Ε του ΚΚΕ, στάθηκε ένα γεγονός σύμφωνα με το οποίο "με σπασμένα κεφάλια, μελανιασμένα σώματα και σχισμένα ρούχα, αφήνοντας και ένα σύντροφο τους στο νοσοκομείο της Κορίνθου, γύρισαν τα μέλη του ΕΑΜ στη Αθήνα", που συμμετείχαν σε εκδήλωση του ΕΑΜ στη πόλη της Πελοποννήσου.

"Στο διάστημα της βρετανικής κατοχής, δολοφονήθηκαν πάνω από 700 αριστεροί, ενώ πολλοί οπαδοί του ΕΑΜ είναι υποχρεωμένοι να κρύβονται στα βουνά, Οι φυλακές είναι γεμάτες από αριστερούς....", είναι η εισαγωγή του κειμένου, 

Μετά την αναφορά στο πώς οι "χιτλερικές εφημερίδες Καθημερινή και Βραδυνή", δίνουν άλλοθι και δικαιολογούν τα εγκλήματα του μονορχοφασιστικού καθεστώτος της εποχής, ο Ριζοσπάστης, επικεντρώνεται στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα: 

2023-01-20_083715.png

 

Και καταλήγει το άρθρο που υπογράφει ο τότε διευθυντής ρου "Ρ" Κώστας Καραγιώργης: "Η Κεντρική Επιτροπή του ΕΑΜ έδωσε χτες την τελευταία της προειδοποίηση τόσο στην δεξιά, και στη δεξιά και στις συμμορίες της, όσο και στο Κέντρο και την Κυβέρνησή του: Η ΖΩΗ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ! Κι αυτοί που έχουν τη βαριά ευθύνη ότι ανέχονται ή και υποθάλπουν το μονόπλευρο εμφύλιο πόλεμο θα το πληρώσουν όχι λιγότερο από τους ίδιους τους φασίστες και δοσιλόγους ενόχους!

 

Πηγή: tsak-giorgis.blogspot.com

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή