Σήμερα: 09/02/2023
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 07:49

Δεσπότης, Φθιώτιδας Συμεών: Ενας αρχιρασοφόρος, γατόνι.

Γράφτηκε από τον

Screenshot_3.jpg

 

Αυτός ο φρέσκος δεσπότης, Φθιώτιδας Συμεών  -έγινε μόλις πριν τρία χρόνια και μάλλον είναι ο νεότερος στην "Ιερά" Σύνοδο"- πρέπει να είναι ο πιο ανοιχτόμυαλος ιεράρχης που έχει να παρουσιάσει η επικρατούσα θρησκεία. 
Σίγουρα πάντως δεν "ζει με τον παλαιοημερολογισμό του Στάλιν και του Λένιν" που θα έλεγε και ο δεσπότης Πειραιά, Σεραφείμ Μετζελόπουλος και προφανώς δεν έχει την παραμικρή επαφή με αριστερές αντιλήψεις. Είναι όμως γατόνι. Αντιλαμβάνεται ότι ο άκρατος θρησκευτικός σκοταδισμός απομακρύνει το "χριστεπώνυμο πλήρωμα", από τα "μαγαζιά" τους και τα παγκάρια τους, - το μήνυμα που έδωσαν οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο στις οποίες ψηφίζουν και οι λαϊκοί κατά τις οποίες ο ανεκδιήγητος μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, δεν έλαβε ούτε 10%, ήταν εκκωφαντικό για όσους ρασοφόρους μπόρεσαν να το αντιληφθούν-.

Ετσι, λοιπόν παρακολουθήσαμε πριν λίγο καιρό τον δεσπότη, Φθιώτιδας να συναντιέται με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να του χαρίσει κορνιζαρισμένη φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη με τον παπα-Ανυπόμονο του ΕΛΑΣ, και να του ψάλλει το τροπάρι-παραμύθι ότι "ο Ιερός Κλήρος πάντοτε ήταν παρών σε όλους τους εθνικούς αγώνες, τόσο στην εθνική παλιγγενεσία όσο και στην εθνική αντίσταση και στους σύγχρονους αγώνες.". 

Σήμερα στην ιστοσελίδα 902 διαβάζουμε: "Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί 26 Δεκεμβρίου τη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή» στη Στυλίδα. ... Ο Δημήτρης Κουτσούμπας φτάνοντας στον χώρο της «Στέγης» συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών. Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο Μητροπολίτης δώρισε στον Δημήτρη Κουτσούμπα κάδρο που απεικονίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον αγώνα που δίνει το ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ"...  Για τη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή» ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Βρεθήκαμε σε έναν χώρο πολύ φιλόξενο, που έχει την ευθύνη η Μητρόπολη Φθιώτιδας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Συμεών. Είδαμε πραγματικά ζεστούς, φιλόξενους χώρους, ανθρώπους εργαζόμενους, νοσοκόμες με τις στολές τους που με αυτοθυσία, με πραγματικό ενδιαφέρον για τους ηλικιωμένους δίνουν καθημερινά τη μάχη της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της εξυπηρέτησης. Και βεβαίως είμαστε στο πλευρό τους».

Ο δεσπότης την δουλειά του κάνει και μαγκιά του. Χαρίζει μια φωτογραφία στον Τσίπρα και την συνοδεύει με ανιστόρητα τροπάρια για τους "αγώνες του ιερού κλήρου". Οσο για τις ενστάσεις που έχουνε για την συνάντηση Κουτσούμπα με τον δεσπότη και τα εύσημα που έδωσε ο γ.γ του ΚΚΕ στον ρασοφόρο για το κοινωνικό έργο που επιτελεί στην "Στέγη Γερόντων" καλύτερα να τις προσπεράσουμε.    

 

Πηγή: tsak-giorgis.blogspot.com

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή