Σήμερα: 07/08/2022
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 08:46

ΖΩΓΡΑΦΟΥ Απετράπη η διαδικασία ολοκλήρωσης της έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου

Γράφτηκε από τον

zografou-exosi-dhmosiografou-05.jpg

Τη διακοπή της διαδικασίας ολοκλήρωσης της έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου στου Ζωγράφου, τουλάχιστον μέχρι τις 29 Ιούλη, πέτυχαν τόσο η παρέμβαση του λαϊκού κινήματος που συγκεντρώθηκε έξω από την πολυκατοικία της σήμερα το πρωί και εμπόδισε δικαστικό επιμελητή και Αστυνομία να την πραγματοποιήσουν, όσο και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της έξωσης που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές. 

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί έξω από την πολυκατοικία της συνταξιούχου είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων καθώς και η Επιτροπή Φορέων και Σωματείων Ζωγράφου κατά της ακρίβειας, που εμπόδισαν τον επιμελητή με κλειδαρά να προχωρήσουν στην έξωση της γυναίκας. 

Σημειώνεται πως στις 29 Ιούλη θα εκδικαστεί η αίτηση ανακοπής προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα του πλειστηριασμού. 

Σε δήλωσή του, ο Ανδρέας Καραβίδας, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της περιοχής, ανέφερε πως «ζούμε τις συνέπειες από τα μνημόνια, τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, τα οποία και η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται και επιχαίρονται γι' αυτά που έχουν δημιουργήσει» και ότι ήρθαμε να διατρανώσουμε πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», κάτι που έγινε πράξη και σήμερα εδώ στου Ζωγράφου.   

Κ. Γιαννόπουλος: Ανήθικο και απαράδεκτο να γίνονται κατασχέσεις πρώτης κατοικίας στη σημερινή εποχή Πως είναι ανήθικο και απαράδεκτο στη σημερινή εποχή «με αυτά που βιώνει ο λαός μας να έρχονται, να κάνουν κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία» υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στο «Open», ο δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Γιαννόπουλος, σχετικά με την προσπάθεια Αστυνομίας και δικαστικού επιμελητή να προχωρήσουν στην υλοποίηση της έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου

Ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» να πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση του πλειστηριασμού και στάθηκε στην έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση των Σωματείων, φορέων και κατοίκων έξω από την πολυκατοικία της.  

Τόνισε πως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι πολιτικές που ψηφίστηκαν, εφαρμόζονται «και κάποιοι καυχιούνται γι αυτό» και πρόσθεσε πως όποτε και να ξαναέρθει ο επιμελητής, «θα είμαστε πάλι εδώ. Κατάσχεση δεν πρόκειται να γίνει», ενώ  κάλεσε τον πρωθυπουργό, που «καυχιόταν» πριν λίγες μέρες για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, να έρθει να δει τα αποτελέσματά της. Μία γυναίκα, χαμηλοσυνταξιούχος, με 15.000 ευρώ χρέος και να χάνει το μοναδικό της σπίτι.

πηγη: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή