Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 05:48

Απίστευτο: Οπλισμό αξίας 85 δισ δολαρίων άφησαν οι Αμερικάνοι στα χέρια των Ταλιμπάν

Γράφτηκε από τον

E9-j8DPXEA0gPfB.jpg

 

.jpg

 

Φυσικά οι πιο ειδικοί δεν είμαστε για να εξηγήσουμε ένα γεγονός που εμάς μας φαίνεται εντυπωσιακά παράδοξο. Αυτό, δηλαδή, που αναφέρει στο τουιτάρισμα της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά.

 
Συνήθως ένας οποιοσδήποτε στρατός αν υποχωρεί και δεν μπορεί να μεταφέρει τον οπλισμό του τον καταστρέφει για να μην πέσει στα χέρια του αντιπάλου του. Αυτό που επέλεξαν οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί στο Αφγανιστάν μας φαίνεται ακατανόητο. 
 
Υπάρχει φυσικά το ερώτημα αν τα "λάφυρα" των Ταλιμπάν είναι αξιοποιήσιμα από τους ίδιους, αφού δεν διαθέτουν ανταλλακτικά, τεχνική υποστήριξη κλπ. Και μιλάμε για τον πολεμικό εξοπλισμός αφού τα 75.000 (!) οχήματα δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη συντήρηση.
Δεν θα μπορούν όμως να τα πουλήσουν τον πολεμικό εξοπλισμό σε σύμμαχες τους χώρες, οι οποίες θα είχαν την δυνατότητα να τον αξιοποιήσουν, ή έστω να τα ανταλλάξουν με πιο εύχρηστο γι' αυτούς οπλισμό;
 
 Πριν μερικές μέρες η Washington Post αποκάλυψε ότι ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, είχε μυστικές συναντήσεις με τον αρχηγό των Ταλιμπάν, Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ. Δεν θα μπορούσαν οι ηγέτες της Καμπούλ να χρησιμοποιήσουν τον Αμερικάνικο οπλισμό που έπεσε στα χέρια τους σαν διαπραγματευτικό όπλο;
 
Προφανώς εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτηματικά. Αλλά μας φαίνεται ακατανόητο το να αφήσουν οι Αμερικάνοι ένα τέτοιο τεράστιο πολεμικό οπλοστάσιο, αξίας 85 δισ δολαρίων στα χέρια των Ταλιμπάν!
πηγη: tsak-giorgis.blogspot.com
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή