Σήμερα: 14/05/2021
Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 05:33

Βορίδης: Θα γίνει «πολιτική αποτίμηση» των νεκρών…

Γράφτηκε από τον

voridis-vouli.jpg

Με τους νεκρούς να έχουν φτάσει σήμερα (Δευτέρα, 26/4) τους 10.087, ο Μάκης Βοριδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ σε μια απίστευτης… τεχνοκρατικότητας δήλωση, ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση με απόλυτους αριθμούς, αλλά θα γίνει «πολιτική αποτίμηση» των απωλειών μετά το τέλος της πανδημίας με συγκριτικά στοιχεία και στατιστικά μεγέθη…

«Κανείς δεν πανηγυρίζει όταν έχει να αντιμετωπίσει τέτοιες δύσκολες περιστάσεις και συνθήκες. Κανείς δεν ξεχνά τις πολύ δύσκολες και ανθρώπινες ιστορίεςόμως όταν μιλάμε για πολιτική αποτίμηση προφανώς εισάγονται στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία»,  είπε ο υπουργός Εσωτερικών. 

Προφανώς ο κ. Βορίδης είναι και αυτός στην “γραμμή” υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης (με πρώτους τον πρωθυπουργό και τον Άδωνη Γεωργιάδη) που επαναλαμβάνουν συνεχώς και πανηγυρικά, πως η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από άλλες χώρες και πως γενικώς η κυβέρνηση έχει κάνει πετυχημένη διαχείριση της πανδημίας. 

Καλό θα ήταν πάντως να απαντήσει ο κ. Βορίδης αν τα «στατιστικά στοιχεία» της «πολιτικής αποτίμησης» θα εμπεριέχουν τους 7 στους 10 θανάτους εκτός ΜΕΘ αλλά και την αύξηση των θανάτων που δεν σχετίζονται με κορωνοϊό.

Σύμφωνα, δε, με τον έγκυρο ερευνητικό οργανισμό “Our World in Data” η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε θανάτους ανα εκατομμύριο πληθυσμού. π
Πιο πάνω, μέχρι στιγμής, ακόμα και από την Ινδία, την οποία σαρώνει τις τελευταίες ημέρες η πανδημία.

 
2021-04-27_083930.png
 

Πηγη: 2020mag.gr - imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή