Σήμερα: 25/02/2021
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 08:56

Ο κακός τους ο καιρός: Κυβέρνηση άφαντη για τον λαό, υπηρέτης εταιρειών

Γράφτηκε από τον

xrysoxoidis-xardalias-min-750x500.jpg

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ

Κατέρρευσε ο μηχανισμός του αστικού κράτους με την εμφάνιση του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Μήδεια». Δρόμοι αποκλείστηκαν, υποδομές και υπηρεσίες έπαψαν να λειτουργούν, ενώ εκτεταμένες είναι και οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, που προκαλούν μεγάλα προβλήματα, καθώς πολλές φορές αφήνουν τον κόσμο και χωρίς θέρμανση!

Η κυβέρνηση της ΝΔ που δήθεν ποντάρει στο ζήτημα της «ασφάλειας» του πολίτη και του «ισχυρού και επιτελικού κράτους» αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνη για τον λαό, καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη: ανοικτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά! Μόνο στον τομέα της καταστολής και της αστυνομοκρατίας έχει υψηλές επιδόσεις…

Υπηρέτης συμφερόντων των αδηφάγων εταιρειών των εθνικών οδών ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως με… προσωπική του απόφαση(!) έκλεισε για 24 ώρες(!!) τον κεντρικό οδικό αυτοκινητόδρομο της χώρας, προφανώς για να μην υποχρεωθεί η εταιρεία που τον εκμεταλλεύεται και εισπράττει καθημερινά τα πανάκριβα διόδια να προχωρήσει στις ενέργειες για να τον κρατήσει ανοικτό, στις οποίες είναι υποχρεωμένη με βάση τις συμβάσεις που έχει υπογράψει! Ο «Ναπολέων της Κατεχάκη», ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να απαγορεύει μετακινήσεις, να κτυπά διαδηλώσεις και να υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Όσο για τη ΔΕΗ αποτελεί πρόκληση για μία ακόμα φορά ολόκληρες περιοχές, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, να ξεμένουν από ρεύμα. Ειδικά στα νησιά των Σποράδων, χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν ξεπαγιασμένοι και με αγωνία ένα ολόκληρο 24ωρο χωρίς ρεύμα, από απόγευμα Κυριακής έως απόγευμα Δευτέρας.

Aυτό που πλήττει τη χώρα δεν είναι κάποιο «ακραίο καιρικό φαινόμενο», αλλά η ακραία αντιλαϊκή συγκρότηση του κρατικού μηχανισμού και ο μακρόχρονος νεοφιλελεύθερος και νεοσυντηρητικός χειμώνας

Τελικά αυτό που πλήττει τη χώρα δεν είναι κάποιο «ακραίο καιρικό φαινόμενο», αλλά η ακραία αντιλαϊκή συγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, από τα πάνω μέχρι τις τοπικές αρχές, και ο μακρόχρονος νεοφιλελεύθερος και νεοσυντηρητικός χειμώνας του κτυπήματος των όποιων υπηρεσιών για τις κοινωνικές ανάγκες, των ιδιωτικοποιήσεων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών. Πρόκειται για μια πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, με ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως πρόκειται για «το αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες, αλλά και της υποστελέχωσης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των ελλείψεων σε υποδομές και εξοπλισμό των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου. Εκεί οδήγησαν οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και η αυστηρή εφαρμογή των μνημονιακών και άλλων δεσμεύσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρατικός μηχανισμός, περιφέρειες και δήμοι αφήνουν στην τύχη τους την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί «σε ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ, την οποία ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, είναι αναγκαίος όρος για να μπορεί η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά που η κυβερνητική προπαγάνδα βαφτίζει ‘’ακραία φαινόμενα’’ προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της, αλλά και να αποφύγει το κόστος της αποκατάστασης των καταστροφών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως εξής:

Η κακοκαιρία φανέρωσε τις καταστροφικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου

Για άλλη μία φορά τα εποχιακά καιρικά φαινόμενα έχουν καταστροφικές συνέπειες, αφού το κράτος είναι αδιάφορο και εχθρικό απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Οι πολύωρες διακοπές κυκλοφορίας στην ιδιωτικοποιημένη και με πανάκριβα διόδια Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, οι διακοπές ηλεκτροδότησης από το υποβαθμισμένο δίκτυο της ΔΕΗ των πανάκριβων λογαριασμών σε περιοχές της Αττικής, όπως και σε χωριά και νησιά από άλλους οκτώ νομούς τουλάχιστον, έδειξαν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες, αλλά και της υποστελέχωσης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των ελλείψεων σε υποδομές και εξοπλισμό των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου. Εκεί οδήγησαν οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και η αυστηρή εφαρμογή των μνημονιακών και άλλων δεσμεύσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρατικός μηχανισμός, περιφέρειες και δήμοι αφήνουν στην τύχη τους την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες.

Η ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ, την οποία ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, είναι αναγκαίος όρος για να μπορεί η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά που η κυβερνητική προπαγάνδα βαφτίζει «ακραία φαινόμενα» προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της, αλλά και να αποφύγει το κόστος της αποκατάστασης των καταστροφών.

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή