Σήμερα: 03/03/2021
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

_ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ.png

Πραγματοποιήθηκε την 1η Μάρτη στο ΥΕΝ συνάντηση στην οποία πήραν μέρος ο Υπουργός Ε.Ν, αντιπροσωπεία των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας - ΝΑΤ - ΕΦΚΑ.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση των ρυθμών απόδοσης των συντάξεων και των λοιπών ασφαλιστικών παροχών προς τους δικαιούχους στην απομαχία Ναυτεργάτες.

Στην συνάντηση αυτή την Ένωσή μας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Χρήστος Βιτουλαδίτης ο οποίος μετά το πέρας της σύσκεψης έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση που μας απεύθυνε ο Υπουργός Ε.Ν. για το τεράστιο πρόβλημα που αφορά τις τραγικές καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων, καταθέτοντας την αμετακίνητη θέση μας ότι οι συνθήκες και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια επιβάλουν την επαναφορά της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων (ΚΕΑΝ - Ταμεία Πρόνοιας - Οίκο Ναύτη) ως βασική προϋπόθεση για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες που έχουν κυριολεκτικά κολλήσει μέσω του γραφειοκρατικού ΕΦΚΑ.

Εναλλακτικά προτείνουμε ως μια προσωρινή και μεταβατική λύση στην κατεύθυνση κατάκτησης της αυτοτέλειας του ΝΑΤ η διεκπεραίωση των οφειλόμενων ασφαλιστικών δικαιωμάτων να γίνεται εξ ολοκλήρου από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ που διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η αυτοτέλεια του ΝΑΤ αποτελεί όχι μόνο θέση της ΠΕΝΕΝ αλλά είναι ομόφωνη απόφαση των συλλογικών οργάνων της ΠΝΟ και αίτημα διεκδίκησης όλα τα τελευταία χρόνια.

Με βάση αυτό το γεγονός θεωρούμε επιζήμια και απολύτως αρνητική την υποχώρηση των εκπροσώπων (των 8 Σωματείων) που με ευκολία προσάρμοσαν την θέση τους σε αυτή της κυβέρνησης και του Υπουργού Ε.Ν υιοθετώντας στην ουσία τα φτιασιδώματα που θα ανακυκλώσουν και θα διαιωνίσουν το πρόβλημα και στο μέλλον.

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, οι Ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι θα μας κρίνουν!

Η προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Ναυτεργατών είναι ευδιάκριτη και δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση.

Απόδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι οι δρομολογούμενες αλλαγές δεν θέτουν (ως όφειλαν τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες) ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα καταβάλλονται οι προσωρινές και οι κύριες συντάξεις, πότε το επικουρικό, το εφάπαξ και οι αναβαθμίσεις. Αυτό δείχνει ότι η προχειρότητα και η σκοπιμότητα (βλέποντας και κάνοντας) δεν αποτελεί διέξοδο στο υπαρκτό και οξυμένο πρόβλημα και κατά συνέπεια το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υφίσταται.

Τέλος θέλουμε να αποσαφηνίσουμε ότι σε τυχόν νέα συνάντηση με τον ΥΕΝ, εφόσον προηγούμενα δεν είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο στο οποίο προσερχόμαστε σε αυτήν, δεν πρόκειται να έχουμε καμιά συμμετοχή.

Πλάτες στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σε βάρος των Ναυτεργατών, σε ψευδεπίγραφους διαλόγους που νομιμοποιούν και υλοποιούν αυτή την πολιτική και μάλιστα με την συμμετοχή των εκπροσώπων των Ναυτεργατών δεν πρόκειται να βάλουμε.

Καλούμε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την κλιμάκωση των αγώνων ως του μοναδικού δρόμου για την αντιμετώπιση των Ναυτεργατικών προβλημάτων".    

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ετικέτες

krisi.jpg

Χριστίνα Κοψίνη

Από την επεξεργασία δηλώσεων στην ΕΡΓΑΝΗ προκύπτει ότι είναι πάνω από 2 εκατ. οι μισθωτοί ● Το 88,5% των επιχειρήσεων απασχολεί 1 έως 10 εργαζόμενους.

Μέχρι χθες πιστεύαμε ότι οι θέσεις εργασίας διατηρήθηκαν και οι απολύσεις περιορίστηκαν το 2020 λόγω των αναστολών συμβάσεων εργασίας και των άλλων υποστηρικτικών εργαλείων που ενεργοποίησε ο κρατικός μηχανισμός (μετάθεση καταβολής εισφορών, ρήτρες μη απόλυσης στις ενισχύσεις της μη επιστρεπτέας προκαταβολής). Πρόκειται για τη μισή αλήθεια.

Διότι διαβάζοντας το ειδικό ετήσιο τεύχος του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ με την επεξεργασία των δηλώσεων που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις στο τρίμηνο από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου, αβίαστα προκύπτει ένας επιπλέον παράγοντας: oι ιδιαίτερα χαμηλοί μισθοί.

Οι μισθοί που διατρέχονται επί χρόνια από υποτίμηση και οι χαμηλόμισθοι που συνέχισαν στη νέα κρίση να σηκώνουν το βάρος ήταν οι παράγοντες που κατέστησαν εφικτή τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όταν 185 χιλιάδες επιχειρήσεις (με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον περασμένο Νοέμβριο) παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστές ή/και παραμένουν ακόμη.

Η διαρκής υποτίμηση των μισθών, που κάνει την εργασία φτηνή, καταγράφεται στον πίνακα της ΕΡΓΑΝΗ, όταν ένας στους πέντε μισθωτούς (406.416 εργαζόμενοι ή ποσοστό 20% στο σύνολο) αμείβεται με μισθούς χαμηλότερους ή στο ύψος των 500 ευρώ, ενώ οι «υψηλόμισθοι» που λαμβάνουν από 500 έως 1.000 ευρώ αντιστοιχούν στο 45,81% του συνόλου των μισθωτών. Πολύ μικρές διαφορές από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, με μια αύξηση κατά 5,94%, καταγράφονται για την κατηγορία των εργαζομένων με μισθό 601-700 ευρώ και 5,67% για τη μισθολογική κατηγορία που λαμβάνει πάνω από 3.000 ευρώ. Κατηγορία η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία, αφορά μόλις το 2,87% των μισθωτών (58.773 εργαζόμενους).

Και ακριβώς επειδή το κόστος των αναστολών αφορούσε κυρίως τους χαμηλόμισθους (λιανεμπόριο και εστίαση που αποτελούν και τους μεγαλύτερους σε προσλήψεις εργοδότες), κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις (που απασχολούν από 1 έως 10 εργαζόμενους), εμφανίζεται κι αυτή η φαινομενικά παράδοξη αύξηση -εν μέσω πανδημικής κρίσης- της εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου το εξεταζόμενο τρίμηνο του 2020, κατά 64.689 θέσεις εργασίας, με ετήσια αύξηση 3,26% έναντι του 2019.

Συνολικά, οι εργαζόμενοι (ως φυσικά πρόσωπα) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου το 2020 ανέρχονταν σε 2.051.025 και απασχολούνταν σε 2.152.910 θέσεις εργασίας (η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι 101.885 άτομα απασχολούνταν σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις). Αντίστοιχα, από τα στοιχεία για το 2019 προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι (φυσικά πρόσωπα) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ανέρχονταν σε 1.986.336, ενώ ο αριθμός θέσεων εργασίας ήταν 2.085.581. Οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου το 2020 ανέρχονταν σε 279.329, ενώ το 2019 ήταν 265.212 (αύξηση κατά 14.117 ή 5,32%).

Η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι μικρού μεγέθους, με το 88,5% του συνόλου των επιχειρήσεων να απασχολούν από 1 έως 10 εργαζόμενους και με τις περισσότερες στο λιανικό εμπόριο (17,41% του συνόλου), την εστίασης (12,64%), το χονδρεμπόριο (9,6%), την υγεία (5,18%) και τις νομικές-λογιστικές δραστηριότητες (4,06%).

Ωστόσο ποσοστό πάνω από το 25% των μισθωτών, 558.253 άτομα, εργάζονται στις 672 επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους. Ιδιαίτερα δυναμική και η κατηγορία των 31.437 ΜμΕ στις οποίες απασχολούνται 592.762 εργαζόμενοι (27,53% του συνόλου των εργαζομένων).

πηγη: efsyn.gr

Ετικέτες

us-biden.jpg

Μέχρι τα τέλη της βδομάδας αναμένεται να αρχίσει στη Γερουσία των ΗΠΑ η συζήτηση πάνω στο πακέτο των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη των μονοπωλίων εν μέσω της νέας οικονομικής κρίσης, στο οποίο περιλαμβάνονται και ορισμένα μέτρα - ασπιρίνη για νοικοκυριά και μικρότερες επιχειρήσεις, για τη διαχείριση των πιο οξυμένων δυσμενών επιπτώσεων σε λαϊκά στρώματα.

Και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα παζάρια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το πώς θα κατανεμηθεί στα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου το εν λόγω πακέτο, είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη βγαίνει «εκτός κάδρου» ακόμα κι αυτή η υποτιθέμενη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για σταδιακή - σε βάθος χρόνων - αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 15 δολάρια την ώρα, από τα 7,25 δολάρια όπου βρίσκεται καθηλωμένο εδώ και δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις των δύο κομμάτων, με κριτήριο τη μέγιστη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Διαφωτιστικά για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, αλλά και για την κοροϊδία που στήνεται σε βάρος τους, είναι τα στοιχεία για το κόστος ζωής που δημοσιοποίησαν ερευνητές του ΜΙΤ.

Σύμφωνα με αυτά, όχι μόνο το τρέχον κατώτατο ωρομίσθιο, αλλά και το περιβόητο ωρομίσθιο των 15 δολαρίων την ώρα, ακόμα και με πλήρη απασχόληση δύο ατόμων με δύο παιδιά, δεν επαρκεί για να καλυφθούν τα στοιχειώδη έξοδα (στέγαση, φαγητό, μεταφορές, ιατρική περίθαλψη κ.λπ.) σε καμία Πολιτεία των ΗΠΑ!

Με αυτό το δεδομένο, και ενώ νέα τεράστια πακέτα κατευθύνονται στη στήριξη του κεφαλαίου, εκπρόσωποι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων απογειώνουν την πρόκληση, «παζαρεύοντας» και επιχειρηματολογώντας για το αν τελικά θα δοθεί μια αύξηση της τάξης των 3 ή 4 δολαρίων την ώρα, που προφανώς δεν φτάνει ούτε για «ζήτω»...

Έτσι, την προηγούμενη βδομάδα οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Μιτ Ρόμνεϊ και Τομ Κότον πρότειναν το κατώτατο ημερομίσθιο να πάει στα 10 δολάρια την ώρα, ενώ ...πιο «γαλαντόμοι», μερικοί «μετριοπαθείς» Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, απορρίπτουν επίσης την αύξηση στα 15 δολάρια ως πολύ υψηλή (!) και αντιπροτείνουν έναν πιο «ρεαλιστικό» στόχο αύξησης στα 11 δολάρια.

Αλλαγές και στον εκλογικό νόμο

Το άλλο θέμα που αναμένεται να απασχολήσει άμεσα το Κογκρέσο αφορά την προώθηση σημαντικών αλλαγών στον εκλογικό νόμο, λίγους μήνες μετά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία και την αποτύπωση σε αυτήν της σφοδρής ενδοαστικής αντιπαράθεσης μέσα στις ΗΠΑ.

Το σχετικό νομοσχέδιο απαρτίζεται από 791 σελίδες και επιχειρεί εν ολίγοις μία σχετική «ομοιομορφία» στους εκλογικούς κανονισμούς, στις ημερομηνίες εγγραφής των Αμερικανών στους εκλογικούς καταλόγους, και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών ψηφοφορίας, με τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια. Εισάγει επίσης την υποχρέωση κάθε νεοεκλεγέντος Προέδρου της χώρας να δημοσιοποιεί τα φορολογικά του στοιχεία (μετά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να το πράξει). Επιπλέον, υπάρχουν προβλέψεις για τον «περιορισμό» τάχα του ρόλου καπιταλιστών και μονοπωλίων στις χρηματοδοτήσεις των υποψηφίων των δύο κομμάτων, απαιτήσεις για γνωστοποίηση των στοιχείων ανώνυμων δωρητών, διαδικτυακή δήλωση όλων των πολιτικών διαφημίσεων κ.ο.κ.

Πηγή: Ριζοσπάστης - 902.gr

Ετικέτες

tertnes_8315554_3108949_Large.jpg

Στις 24 Φεβρουαρίου και ενώ βρισκόταν εν πλω από το Gulen Norway προς το Ντόβερ του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητήθηκε ιατρική βοήθεια από το πλοίο TERTNES για τον καπετάνιο τους αφού ένιωθε σοβαρή αδιαθεσία.

Στο σημείο έφτασε ελικόπτερο με δύο γιατρούς, ο καπετάνιος όμως είχε ήδη πεθάνει.

Το πλοίο έφτασε στο Στάβανγκερ την επόμενη ημέρα όπου έγινε τεστ Covid στο πτώμα του καπετάνιου το όποιο βγήκε θετικό. .

Τα υπόλοιπα 18 άτομα του πληρώματος, Φιλιππινεζικής καταγωγής, ελέγχθηκαν και αυτά με μέθοδο PCR. Επτά ήταν θετικά, χωρίς όμως κάποιο σύμπτωμα.

Οι νορβηγικές υγειονομικές αρχές δεν διευκρίνισαν την αιτία του θανάτου του καπετάνιου, λέγοντας μόνο ότι «δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο θάνατος προκλήθηκε από covid».

Όλο το πλήρωμα βρίσκεται απομονωμένο στο σκάφος σε καραντίνα όπως επίσης και οι  γιατροί που επιβιβάστηκαν στο πλοίο.

πηγη: e-nautilia.gr

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή