Σήμερα: 15/04/2021
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 07:15

Οι περιουσίες των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ εκτοξεύτηκαν στα 845 διςδολάρια από τον Μάρτιο

Γράφτηκε από τον

unclesam2.jpg

Νέα Υόρκη: Ο Τζεφ Μπέζος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και οι υπόλοιποι δισεκατομμυριούχοι της Αμερικής είδαν τις περιουσίες τους να εκτοξεύονται τους τελευταίους έξι μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας κοροναϊού – ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί κερδίζουν τώρα λιγότερα από ό, τι πριν από την έναρξη της κρίσης, σύμφωνα με νέα μελέτη, ανέφεραν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής, Billionaire Bonanza σχετικά με την ανισότητα του πλούτου δείχνει ότι οι 643 πλουσιότεροι Αμερικανοί έχουν συγκεντρώσει συνολικά 845 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 18 Μαρτίου και 15 Σεπτεμβρίου,αυξάνοντας τον συνδυασμένο πλούτο τους κατά 29%.

Η μελέτη σημειώνει ότι η ταχεία άνοδος του πλούτου έχει αυξήσει τη συνολική καθαρή αξία των κορυφαίων πλούσιων της χώρας από 2,95 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η λίστα με τα υψηλότερα κέρδη περιλαμβάνει τον CEO της Tesla Elon Musk, τον CEO της Oracle Larry Ellison και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg.

Η μελέτη βασίζεται σε δεδομένα καθαρής αξίας ατόμων που καταγράφονται από το Forbes.

Ο Chuck Collins, διευθυντής του Προγράμματος του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής για την Ανισότητα, ο οποίος συνέγραψε την έκθεση, δήλωσε ότι ήταν κάπως σοκαρισμένος από τα στοιχεία, προσθέτοντας ότι η κρίση του Covid «εντείνει περαιτέρω τις υπάρχουσες ανισότητες της Αμερικής».

«Πίστευα ότι έξι μήνες με αυτή τη κατάσταση, όλοι ίσως θα είχαν κλονιστεί -ότι όλοι θα είχαν πληγεί», δήλωσε ο Collins στο CNN Business. «Η διαφορά είναι έντονη μεταξύ των κερδών των δισεκατομμυριούχων και της εκτεταμένης οικονομικής δυστυχίας στο έθνος μας. Καθιστά πιο δραματική την άνιση θυσία και την συσσώρευση πλούτου στην κορυφή».

Πηγή: tnehews.com.pk - imerodromos.gr

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή