Σήμερα: 12/04/2021
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 07:36

EUROGROUP Συζητήθηκε η 7η έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας», ετοιμάζεται το επόμενο κύμα μέτρων

Γράφτηκε από τον

eurogroup.jpg

Η 7η έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας» που συνέταξε η Κομισιόν για την Ελλάδα, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Είναι η τέταρτη θετική έκθεση, σε λιγότερο από έναν χρόνο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, επιχαίροντας για τον ...«μεταρρυθμιστικό» οίστρο της κυβέρνησης. «Επιβεβαιώθηκε η πρόοδος, παρά τη δυσμενή συγκυρία, στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, με θετική επίδραση στο επενδυτικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών, Π. Τζεντιλόνι, εστίασε στην πρόοδο που καταγράφεται παρά τις όποιες καθυστερήσεις στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το πτωχευτικό δίκαιο, στα μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων κ.ά., ενώ ζήτησε επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Οι συζητήσεις με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των ευρωπαϊκών θεσμών γύρω από τον 8ο κύκλο μεταμνημονιακής αξιολόγησης» ξεκινούν στις 19 Οκτώβρη. Στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα συμπεριλαμβάνεται και η τελική διαμόρφωση των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021.

πηγη: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή