Σήμερα: 15/04/2021
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 07:36

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οι «ανατροπές του αιώνα» στην «ατζέντα» της συνάντησης με τους θεσμούς

Γράφτηκε από τον

synenteyjh-xatzhdakhs-02.jpg

Τέσσερα θέματα που ιεραρχούνται στην αντεργατική ατζέντα της κυβέρνησης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μεταξύ του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη και των επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

- Πρώτον, το εργασιακό νομοσχέδιο, που τελεί υπό επεξεργασία, δηλαδή το αντεργατικό έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στο οκτάωρο. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο σχεδιασμός είναι να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην άνοιξη.

- Δεύτερον, η «μεταρρύθμιση» του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της, θέμα το οποίο επίσης προχωρά. Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναμένει τις απαραίτητες μελέτες (αναλογιστική, μακροοικονομική, βιωσιμότητας δημοσίου χρέους), που εκπονούνται.

- Τρίτον, το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, για το οποίο ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για την υφιστάμενη κατάσταση και το σχεδιασμό, υπό το πρίσμα και των σημερινών ανακοινώσεων για την τοποθέτηση project manager και ομάδας έργου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της απονομής.

- Τέταρτον, το θέμα της «μεταρρύθμισης» της επαγγελματικής κατάρτισης και η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ-Ταμείο Ανάκαμψης) προς αυτήν την κατεύθυνση.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ).

πηγη: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή