Σήμερα: 23/06/2021
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 07:01

Σημάδια ότι η καρδιά σας δεν δουλεύει αποτελεσματικά

Γράφτηκε από τον

kardia_problima.jpg

Οι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει καρδιοπάθεια είναι πολλοί, οι βασικοί όμως σχετίζονται με τον τρόπο ζωής.

 

Το σώμα στέλνει εγκαίρως κάποια προειδοποιητικό σημάδια, όταν η ασθένεια βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, προκειμένου να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε τα 10 πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια, που δείχνουν ότι η καρδιά σας βρίσκεται σε κίνδυνο.

- Πολλοί άνδρες αισθάνονται πόνο στον αριστερό ώμο, ενώ οι γυναίκες βιώνουν τον ίδιο πόνο σε ένα ή και στα δύο χέρια.

- Ο επίμονος βήχας μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα πολλών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων.

- Όταν η καρδιά δεν αντλεί αρκετό αίμα, τα υγρά στα αιμοφόρα αγγεία διαρρέουν στους περιβάλλοντες ιστούς. Αυτό επηρεάζει κυρίως τα κάτω άκρα λόγω της βαρύτητας, προκαλώντας πρήξιμο στα πόδια.

- Πολλοί πάσχοντες από καρδιακή νόσο χάνουν την όρεξή τους ή έχουν ναυτία ή και τα δύο, ακόμη και όταν τρώνε ελάχιστη ποσότητα τροφής.

- Οι άνθρωποι με πολύ στρες από νεαρή ηλικία είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου.

- Η ζάλη και η προσωρινή απώλεια συνείδησης, γνωστή ως συγκοπή, είναι συχνή στους καρδιοπαθείς.

 

- Το ξαφνικό χλόμιασμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα μειωμένης ροής αίματος λόγω αδυναμίας της καρδιάς να αντλήσει αίμα αποτελεσματικά.

- Οι πάσχοντες από έκζεμα έχουν 48% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υπέρταση και 29% υψηλή χοληστερόλη, δύο σοβαρούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.

- Κάποιες φορές ακόμη και οι πιο ήπιες δραστηριότητες, όπως το να στρώσει κανείς το κρεβάτι του ή να κάνει ντους, προκαλούν εξάντληση, ένδειξη επερχόμενου εμφράγματος.

- Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης, όπως ο ιδρώτας, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή τη σωματική καταπόνηση.

Πηγή: Bright Side - onmed.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή