Σήμερα: 21/01/2021
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 09:57

IBM: Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος της πειρατείας!

Γράφτηκε από τον

peirateia_ploio.jpg

Αυξημένες οι επιθέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2020

Δεν υπάρχει κανένας λόγος εφησυχασμού για τους πλοιοκτήτες καθώς δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος της πειρατείας τονίζει το International Maritime Bureau που έδωσε στοιχεία για τις πειρατικές επιθέσεις του πρώτου τριμήνου του έτους.

Το ΙΒΜ κατέγραψε 47 επιθέσεις σε πλοίο τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, έναντι 38 την ίδια περίοδο πέρυσι ενώ οι επί του πλοίου επιβιβάσεις αφορούσε 37 περιπτώσεις.

Ο Κόλπος της Γουινέας παραμένει το καυτό σημείο πειρατείας στον κόσμο, με 21 περιστατικά συνολικά, μεταξύ των οποίων τρία στα οποία απήχθηκαν συνολικά 17 μέλη του πληρώματος, σε αποστάσεις μεταξύ 45 και 75 ναυτικών μιλίων από την ακτή.
Με βάση τα στοιχεία οι δράστες είναι συνήθως οπλισμένοι, πλησιάζουν σκάφη με ταχύπλοα, και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε αυτά για να κλέψουν καταστήματα ή φορτίο, ή να απαγάγουν το πλήρωμα για να απαιτήσουν λύτρα.

Στα θετικά στοιχεία το γεγονός ότι δεν υπήρξαν απαγωγές τα τελευταία δύο τρίμηνα, και επεισόδια γύρω από τη Σομαλία. Το IMB επαίνεσε τις περιφερειακές παράκτιες κρατικές υπηρεσίες αντίδρασης και τις διεθνείς ναυτικές δυνάμεις στον Κόλπο της Γουινέας για την ενεργό ανταπόκριση σε αναφερόμενα περιστατικά σημειώνοντας ωστόσο ότι , πολλές περισσότερες επιθέσεις δεν έχουν αναφερθεί.

Στην Ινδονησία, η στρατηγική ανάπτυξη σκαφών περιπολίας της αστυνομίας έχει οδηγήσει σε συνεχή μείωση των επιθέσεων σε πλοία στις περισσότερες ινδονησιακές πλωτές οδούς και αγκυροβόλια.

πηγη: theseanation.gr -

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή