Σήμερα: 03/12/2023
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 08:50

Η τεχνητή διώρυγα που θα αλλάξει τα δεδομένα στη ΝΑ Ασία

Γράφτηκε από τον

2023-11-16_105023.jpg

 

Ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ του Ινδικού και του Ειρηνικού ωκεανού, παρακάμπτοντας το στενό της Μαλάκκα -έναν από τους πιο πολυσύχναστους θαλάσσιους δρόμους στον κόσμο- προωθεί η Ταϊλάνδη.

Συνομιλώντας με επενδυτές στο Σαν Φρανσίσκο, ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin σημείωσε ότι το εν λόγω project ενδέχεται να μειώσει τους χρόνους μεταφοράς κατά μέσο όρο τέσσερις ημέρες και τις εκπομπές των πλοίων κατά 15%. Με τον διακινούμενο όγκο μεταφοράς εμπορευμάτων από το Στενό της Μαλάκκα να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τη δυναμικότητα της εν λόγω θαλάσσιας αρτηρίας έως το 2030, το νέο project θα διασφαλίσει συνεχείς ροές αγαθών.

Το λεγόμενο έργο «Landbridge» θα κοστίσει περίπου $28 δισ., με λιμάνια να κατασκευάζονται εκατέρωθεν της νότιας χερσονήσου της χώρας, τα οποία θα συνδεθούν με το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Η σύνδεση μήκους 100 χλμ. (62 μιλίων) έρχεται να αντικαταστήσει μια πρόταση της Ταϊλάνδης εδώ και δεκαετίες για την εκβάθυνση μιας διώρυγας μέσω του ισθμού Kra.

«Το Landbridge θα αποτελέσει μια πρόσθετη σημαντική διαδρομή για την υποστήριξη των μεταφορών και μια σημαντική επιλογή για την επίλυση των προβλημάτων του Στενού της Μαλάκκα», δήλωσε ο Srettha. «Πρόκειται για μια φθηνότερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή».

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι στόχος είναι να προσελκυστούν επενδύσεις από την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία, υπογράμμισε ότι θα δημιουργήσει 280.000 θέσεις εργασίας και θα τονώσει την ετήσια οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά 5,5%, όταν το έργο ολοκληρωθεί.

 

Πηγή: naftikachronika.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή