Μειώθηκαν οι εξαγωγές του αργού πετρελαίου της Ρωσίας με πλοία προς τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, όμως αυξήθηκαν προς Κίνα, Ινδία, Τουρκία
Γράφτηκε από τον Π.Ε.Ν.Ε.Ν.
Τα ινδικά διυλιστήρια επωφελούνται κυρίως από τις χαμηλές τιμές του αργού πετρελαίου που προέρχονται από τη Ρωσία και φορτώνονται από τα λιμάνια της Βαλτικής
Η Ρωσία, μπορεί να έχει χάσει περισσότερο από το 90% της αγοράς πετρελαίου της προς στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης , δύο εβδομάδες μετά την έναρξη ισχύος των νέων περιορισμών που αποφασίστηκαν από τις Βρυξέλλες, οι οποίοι περιλαμβάνουν απαγόρευση εισαγωγών πετρελαίου δια θαλάσσης, καθώς και προσφορά πλοίων, χρηματοδότηση και ασφαλιστική κάλυψη για τις σχετικές εμπορικές συναλλαγές.
Ο συνολικός όγκος αποστολών από τη Ρωσία μειώθηκε σε 2,67 εκατ. bpd την εβδομάδα που έληξε στις 18 Νοεμβρίου.
Ωστόσο, οι όγκοι αργού πετρελαίου που μεταφέρονται με πλοία με προορισμό την Κίνα, την Ινδία και την Τουρκία, τις τρεις χώρες που έχουν αναδειχθεί ως οι μεγαλύτεροι αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, αυξήθηκαν σε ρεκόρ 2,45 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 18 Νοεμβρίου.
Υπολογίζεται ότι τα τρία τέταρτα του αργού πετρελαίου που φορτώνεται στα λιμάνια της Βαλτικής της Ρωσίας κατευθύνεται τώρα προς την Ασία και κυρίως τα ινδικά διυλιστήρια που επωφελούνται από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Πηγή:mononews.gr
- Τελευταια
- Δημοφιλή
