Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 06:15

Ερώτηση στην Βουλή Για τις αντεργατικές αυθαιρεσίες της LEVANTE FERRIES

Γράφτηκε από τον

_LEVANTE.jpg

 Προς: τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Θέμα: ΠΕΝΕΝ: Η LEVANTEFERRIESακολουθεί αντεργατικές μεθοδεύσεις

 

Με δελτίο τύπου της η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της LEVANTE FERRIES, που έχει δεσπόζουσα θέση στις γραμμές Ζακύνθου-Κυλλήνης- Κεφαλονιάς-Ιθάκης και ουσιαστικά πλέον έχει και το μονοπώλιο σε αυτές τις δρομολογιακές γραμμές.

 

Όπως αναφέρει «Στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων ελέγχων έχουν διαπιστωθεί σωρεία παραβιάσεων στα πλοία της ανωτέρω εταιρείας που αφορούν δικαιώματα των Ναυτεργατών στις ΣΣΕ, στις ώρες εργασίας και ανάπαυσης και γενικότερα στα εργασιακά τους δικαιώματα.

 

Η συγκεκριμένη εταιρεία εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα μια σειρά επικίνδυνες πρακτικές που ευθέως αυτές αμφισβητούν καθοριστικής σημασίας ζητήματα που συνδέονται είτε με τον χαρακτηρισμό των πλοίων ως Ακτοπλοϊκά είτε επιβάλλοντας ένα απαράδεκτο εργασιακό μοντέλο πρόσληψης ή απόλυσης ανά εβδομάδα.  

 

Ειδικότερα καταγγέλλουμε ότι στα δύο λειτουργούντα πλοία της:

 

1) Στο πλοίο "FIOR DI LEVANTE" προβαίνει σε εβδομαδιαία επάνδρωση του πλοίου λόγω των έκτακτων δρομολογίων και υπέρβασης ωραρίων ανάπαυσης και εργασίας για τρεις μέρες ανά εβδομάδα και απόλυση λόγω αδείας μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό καταστρατηγεί κατάφορα την ΣΣΕ.

 

2) Στο πλοίο "ΚΑΛΒΟΣ", που έχει το δρομολόγιο Πόρος - Κυλλήνη - Πόρος - Ιθάκη - Πόρος με έναρξη δρομολογίου τις 04.00, εφαρμόζει παράτυπα το σπαστό ωράριο με λιμάνι αφετηρίας τον Πόρο και με τον τρόπο αυτό, ενώ στην πραγματικότητα το καράβι εκτελεί πλόες Ακτοπλοΐας, να το χαρακτηρίζει Πορθμείο!!!

 

Με αυτή την μεθόδευση επιβάλει αισθητά μειωμένη οργανική σύνθεση και παράλληλα καταβάλλει υποδεέστερη μισθοδοσία από αυτήν της Ακτοπλοΐας!!!

 

Είναι προφανές ότι αυτές οι πρωτοφανείς και άθλιες αντεργατικές μεθοδεύσεις ανοίγουν τον δρόμο να καταργηθούν οι ΣΣΕ και συνολικά τα θεσπισμένα Ναυτεργατικά δικαιώματα.»

 

Κατόπιν των παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

 

  1. Έχουν γίνει πρόσφατα έλεγχοι στα πλοία της LEVANTE FERRIES και αν ναι, ποια τα πορίσματα;
  2. Αν όχι, προβλέπεται να γίνουν έλεγχοι μετά τις καταγγελίες στη συγκεκριμένη εταιρεία;
  3. Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν ώστε να διασφαλισθεί πως η Lavante Ferries θα εφαρμόζει τις ΣΣΕ και δεν θα προβαίνει σε προσλήψεις και απολύσεις ανά εβδομάδα;
  4. Ποιες ενέργειες θα γίνουν ώστε στο πλοίο "ΚΑΛΒΟΣ", με δρομολόγιο Πόρος-Κυλλήνη-Πόρος-Ιθάκη-Πόρος να μην εφαρμόζει, όπως καταγγέλλεται, παράτυπα το σπαστό ωράριο με λιμάνι αφετηρίας τον Πόρο επιβάλλοντας έτσι αισθητά μειωμένη οργανική σύνθεση και καταβάλλοντας υποδεέστερη μισθοδοσία από αυτήν της Ακτοπλοΐας;

                                       Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 06:32
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή