Σήμερα: 11/04/2021
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 07:06

Bulkers: Παραδόσεις και διαλύσεις, οδηγός για τη ναυλαγορά το 2021

Γράφτηκε από τον

Bulkers_Παραδόσεις_και_διαλύσεις_οδηγός_για_τη_ναυλαγορά_το_2021.jpg

Η Pacific Basin Shipping Limited με έδρα το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2020. Στην ανακοίνωση ο Mats Berglund, CEO της εταιρείας, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας επηρεάστηκαν αρνητικά από την πτώση των ναύλων το α΄ μισό του έτους, ως απόρροια των παγκόσμιων προσπαθειών για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Την ίδια ώρα, ο στόλος συνέχισε να αυξάνεται. Ως εκ τούτου η Pacific Basin κατέγραψε οικονομικές ζημιές ύψους $208,2 εκατ.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της αγοράς των bulkers, στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι η οικονομική ανάκαμψη ήδη ευνοεί τη ναυλαγορά το 2021, η οποία ξεκίνησε πολύ δυνατά συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Η ανάκαμψη της ζήτησης για θαλάσσια μεταφορά ξηρών φορτίων, ιδιαίτερα από πλευράς Κίνας, και οι αυξημένες ροές σιτηρών οδηγούν την ανάταση της αγοράς.

Από την άλλη, το γεγονός ότι πολλά bulkers μεταφοράς άνθρακα από την Αυστραλία αναμένουν να ξεφορτώσουν στην Κίνα και η ασυνήθιστα μεγάλη συγκέντρωση πλοίων στον Ειρηνικό Ωκεανό επίσης έχουν συμβάλει στην καλή εικόνα της ναυλαγοράς στις αρχές του έτους.

Στον οικονομικό απολογισμό της Pacific Basin εκτιμάται ακόμη ότι οι νέες παραδόσεις πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου θα μειωθούν περαιτέρω, ιδιαίτερα κατά το β΄ εξάμηνο του 2021 και το 2022. Σε συνδυασμό με τις διαλύσεις, η καθαρή ανάπτυξη του στόλου θα είναι μικρότερη, ενώ το orderbook κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.

Φωτό: Stock Snap/Pixabay

πηγη: naftikachronika.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή