Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 11:01

Υποχρεωτικό όπως φαίνεται θα είναι το εμβόλιο του κορωνοϊού για τους ναυτικούς

Γράφτηκε από τον

Fotolia_190032119_XLcrop-scaled.jpg

Σύμφωνα με όσα ακούγονται από κάποιες αεροπορικές εταιρείες, ένα κάποιος που θέλει να ταξιδέψει δεν έχει κάνει το εμβόλιο, τότε δεν θα του επιτρέπεται να μπει καν στο αεροπλάνο.

Κακά τα ψέματα όμως, η μεγαλύτερη ένδειξη ότι τον ναυτικό θα τον υποχρεώσουν να κάνει το εμβόλιο, παρά την θέληση του ενδεχομένως, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ανέκαθεν από όλες τις χώρες του κόσμου, όλους τους διεθνείς οργανισμούς, και γενικότερα από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Παρόλο που όλοι θέλουν να πείσουν τον ναυτικό ότι νοιάζονται γι αυτόν, ο ίδιος ο ναυτικός γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα αυτά γίνονται για το θεαθήναι και για να επωφελούνται οικονομικώς οι κηφήνες που έχουν «κατσικωθεί» σαν βδέλλα στη ναυτιλία.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά, παρόλο που κάτι δεν είναι επίσημο, όλοι καταλαβαίνουμε ότι θέλουμε δεν θέλουμε θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, και αν δε το κάνουμε πολύ απλά θα πρέπει να αλλάξουμε επάγγελμα. Και μιας για την συντριπτική πλειοψηφία είναι δύσκολο να αλλάξουμε επάγγελμα θα πρέπει να το κάνουμε, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογική υγεία του κάθε ενός, αφού μετά από μια ιδιαίτερα σκληρή περίοδο για τον ναυτικό, έρχεται ακόμη ένα χαστούκι.

Προσοχή! Εγώ δεν παίρνω το μέρος των συνομοσιολόγων και ούτε είμαι από αυτούς που θεωρώ ότι όλα είναι ψέματα ή κάνοντας το εμβόλιο θα βγάλουμε 3 χέρια, όπως χαριτολογώντας λένε πολλοί. Το προσεγγίζω το θέμα εντελώς διαφορετικά, γι αυτό όπως είπα πιο πάνω για την ψυχολογική υγεία. Για ακόμη μία φορά δείχνεις στο ναυτικό ότι τον αντιμετωπίζεις σαν παρακατιανό και ότι δε ενδιαφέρει κανέναν πραγματικά η ψυχική του ηρεμία και ευημερία. Και εννοώ να ενδιαφέρεται κάποιος επιτέλους πραγματικά και όχι αυτά τα ψεύτικα που αντιμετωπίζουμε τόσο καιρό.

Εδώ λοιπόν θα είμαστε να τα ξαναπούμε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα. Μέχρι τότε εύχομαι σε όλους καλά ταξίδια με υγεία. Ας προσέχουμε όλοι όσο μπορούμε μέχρι να περάσει όλη αυτή η περιπέτεια

πηγη: e-nautilia.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή