Σήμερα: 02/05/2024
Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 10:04

Η “θεία φώτιση” ενός “αγ(ρ)ιου” δεσπότη και η κατάπτυστη υποκρισία, του Τσίπρα.

Γράφτηκε από τον

2023-05-11_130358.png

 

Τέτοια “θεία φώτιση” σε πρωτοκλασάτο “θρησκευτικό ποιμένα”, η οποία τον οδηγεί στο να αναθεωρήσει ριζικά τα κηρύγματα που μας έκανε μέχρι τώρα, όπως έγινε με τον Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ, δεν έχει ξαναϋπάρξει όσες δεκαετίες παρακολουθούμε τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα!!! Εχουμε μείνει στην κυριολεξία άφωνοι!

Να κάνουμε φραγκοδίφραγκά τι εννοούμε.

Πριν μερικά χρόνια ο ανεκδιήγητος Στέφανος Χίος, είχε πάρει συνέντευξη από τον δεσπότη Σεραφείμ, έναν ρασοφόρο γνωστό για την μισανθρωπιά του, και τις ακραίες θρησκόληπτες, σκοταδιστικές απόψεις του. Ανάμεσα στα άλλα, λοιπόν, είχαμε ακούσει αυτόν τον παπά να καταφέρεται με απίστευτους χαρακτηρισμούς σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με τον “άγιο” Πειραιά “προβάλλει το μοντέλο της αθεΐας” ζώντας “στον παλαιοημερολογισμό του Στάλιν και του Λένιν”.

Τώρα ο δεσπότης αυτός πήρε μια φλασιά -προφανώς θεϊκής προέλευσης– που μας έστειλε αδιάβαστους. Απ΄ ότι μας ενημερώνει η ειδησεογραφία σε “ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια περιοδείας του τελευταίου στην περιοχή”, λέγοντας του ότι «Εμείς χαιρόμαστε που είστε εδώ, γιατί είστε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α’ Πειραιώς, αυτό μας τιμά ιδιαιτέρως“. Συνέχισε στο ίδιο ύφος ο δεσπότης συμπληρώνοντας: «Δεν μπορούμε να διακρίνουμε τους ανθρώπους, ούτε για τα πιστεύω τους, ούτε για το χρώμα τους δέρματος τους… Ούτε για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ούτε για τίποτα».

Και καλά ο παπάς. Να υποθέσουμε ότι τα νταλαβέρια του με τα επουράνια του δημιούργησαν στιγμές ξελαμπικαρίσματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως, ο οποίος ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις του δεσπότη λέγοντας «Είναι χαρά μου που είμαι εδώ, γνωρίζω ότι η Ιερά Μητρόπολή σας έχει ένα ιδιαίτερο έργο και μια ιδιαίτερη παρουσία στο κοινωνικό χώρο, το οποίο εμένα με συγκινεί ιδιαίτερα», σε τι κόσμο ζει;

 

2023-05-11_130431.png

 

Δεν γνωρίζει ότι ο Μιχαλολιάκος τον θεωρούσε “έναν άξιο ιεράρχη”, ο οποίος μάλιστα μαζί με τον τότε βουλευτή της Χ.Α. Χρήστο Παπά κατέθεσαν μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar», γιατί τους ενοχλούσε το περιεχόμενο της; (Ασχετα αν στην πορεία, ο δεσπότης, αποκήρυξε το ναζιστικό μόρφωμα).

Είναι δυνατόν επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει ακούσει τα τροπάρια ταλιμπανικής έμπνευσης που κατά κόρο ψάλει αυτός ο “εκπρόσωπος του θεού” με τόση συχνότητα μάλιστα που αποτέλεσαν έμπνευση για παρουσιαστές σατιρικών τηλεοπτικών εκπομπών;

 

 

Κι αν δεν του φτάνουν αυτά στον Τσίπρα, ας ακούσει άλλο ένα απολυτίκιο απ’ τον δέσποτα για να εμπλουτίσει τις ιατρικές-επιστημονικές γνώσεις του πληροφορούμενος ότι η πεολειχία –τα «τσιμπούκια» δηλαδή- «είναι μια θανάσιμη απειλή όπως και κάθε τι που αντιστρέφεται, στην φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος».

 

 

Πηγή: vathikokkino.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 10:08
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή