Σήμερα: 22/03/2023
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 11:01

Διπλή αλητεία ΥΠΕΣ (και) με διασπορά του ψέματος περί παράνομης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Γράφτηκε από τον

2023-03-15_130142.png

 

▸Λίγο πριν αρχίσει η απεργία των ΜΜΕ το υπουργείο Εσωτερικών του Μάκη Βορίδη επιχείρησε να διαδώσει μια ψευδή είδηση, περί παράνομης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, έτσι ώστε ο πολύς κόσμος να νομίσει πως βγήκε παράνομη η απεργία της Πέμπτης 16ης Μάρτη. Έτσι, τα ειδησεογραφικά σάιτ κατακλύστηκαν με την είδηση περί δικαστικής απόφασης, που βγάζει παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στόχος, να πιεστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην απεργήσουν την Πέμπτη. Τόσο πανικόβλητοι είναι στην κυβέρνηση που σκέφτονται κάθε μέσο για να αντιμετωπίσουν το απεργιακό κύμα… Στην πραγματικότητα η προσφυγή ήταν κατά της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση.

Κι αυτή είναι η δεύτερη αλητεία της κυβέρνησης. Δηλαδή, ότι όχι μόνο στράφηκε κατά της απεργίας των υπαλλήλων, αλλά ο Μάκης Βορίδης προσπάθησε να εμφανίσει την αντίδραση στην αξιολόγηση της υποταγής ως υπεύθυνη για τις καταστάσεις που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη! Δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ, που κυβερνά τέσσερα χρόνια -και έχει και πολύχρονες θητείες πριν το 2015- δεν έχει καμία ευθύνη για τον κρατικό μηχανισμό και την ιδιωτικοποίηση, αλλά φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο συνδικαλισμός που δεν δέχονται την “αξιολόγηση”…

Όλα αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία καλούν στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη, στις 11 π.μ.

 

 

Πηγή: prin.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή