Σήμερα: 25/09/2022
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 09:16

Η «Μαντόνα» της κυβέρνησης και οι χαριεντισμοί της με τον Αμερικανό πρέσβη

Γράφτηκε από τον

2022-09-21_122012.jpg

Μετά τον πρωθυπουργό «Μωυσή – Τσόρτσιλ – Ηρακλή» και τον «superman» Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, η κυβέρνηση απέκτησε και τη δική της «Μαντόνα». Δεν πρόκειται για κάποια καινούργια «μεταγραφή», αλλά για προσωνύμιο που απέκτησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη.

Στη συζήτηση που διεξήχθη στο συνέδριο του Economist, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Αμερικανός Πρέσβης ανέφερε πως ο κ. Γεωργιάδης είναι μοναδικός, για αυτό και ο κόσμος τον φωνάζει με το μικρό του όνομα, όπως τη Μαντόνα.

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα παρομοίασε τον υπουργό Ανάπτυξης με τη Μαντόνα. Βέβαια, και ο κ. Γεωργιάδης είχε φροντίσει μόλις ο νέος πρέσβης ανέλαβε τα καθήκοντά του να δηλώσει για εκείνον πως «θα γράψει ιστορία». Οπότε, ο πρέσβης του ξεπλήρωσε κατά μια έννοια τις φιλοφρονήσεις του.

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι άλλο: Είναι δουλειά ενός πρέσβη οι χαριεντισμοί με τους υπουργούς; Γιατί αν δεν είναι, τότε τι μπορεί να σημαίνει αυτή η οικειότητα για τον τρόπο που προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα ο κ. Γεωργιάδης;

Δεν χρειάζεται φυσικά απάντηση, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς, αποκτώντας με το σπαθί της τον τίτλο της πιο αμερικανόδουλης κυβερνήσης που έχει γνωρίζει μεταπολιτευτικά ο τόπος μας.

πηγη: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή