Σήμερα: 07/08/2022
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 08:24

«ΦΡΑΚΑΡΕ» ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Ασθενείς με Covid παραμένουν στα Επείγοντα γιατί δεν υπάρχουν κλίνες!

Γράφτηκε από τον

nosokomeio-gennhmatas.jpg

Πρόκληση αποτελούν οι κυβερνητικές κορόνες για έλεγχο του πανδημικού κύματος και οι ισχυρισμοί ότι «το σύστημα Υγείας δεν πιέζεται», τη στιγμή που στα δημόσια νοσοκομεία επικρατεί το αδιαχώρητο.

Στην τελευταία εφημερία το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» κυριολεκτικά φράκαρε από τα περιστατικά Covid και non Covid.

Ενδεικτικά είναι όσα καταγγέλλει η Γεωργία Φίλιππα, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, εργαζόμενη - επικουρική παθολόγος στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»:

«Σήμερα 6 Ιούλη την επόμενη μέρα της γενικής εφημερίας του "Γεννηματά" στις 6 το απόγευμα, υπάρχουν 7 ασθενείς που παραμένουν ακόμη στο ΤΕΠ Covid από χθες, γιατί δεν υπάρχει πουθενά κλίνη στο νοσοκομείο ή σε άλλο νοσοκομείο του Λεκανοπεδίου για να διακομιστούν. 

Τα non Covid περιστατικά έχουν κατακλύσει το νοσοκομείο. Τα ράντζα είναι δεκάδες. Οι non Covid ασθενείς διευθετήθηκαν μόλις χθες το μεσημέρι, μετά από 24 ώρες εφημερίας. Συνάδελφοι παραμένουν στο ΤΕΠ 10 ώρες μετά τη λήξη της βάρδιας τους, γιατί δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη τα περιστατικά. 

Τη στιγμή που συμβαίνει αυτή η κατάσταση εδώ και αρκετές εφημερίες, με αποκορύφωμα την τελευταία, είναι πρόκληση να βγαίνει με περιττό θράσος ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και να λέει ότι το σύστημα Υγείας δεν πιέζεται.

Είναι προκλητική η στάση της διοίκησης του νοσοκομείου που καλεί - πιέζει τους συναδέλφους να δίνουν πρόωρα εξιτήρια για να αδειάσουν κρεβάτια και να μπουν νέα περιστατικά, που καλεί πριν την έναρξη της εφημερίας τους γιατρούς των επειγόντων περιστατικών να κρατήσουν τα πιο ελαφριά περιστατικά στο χώρο των ΤΕΠ για 24 ώρες, δηλαδή οι γιατροί να κάνουν διαλογή για το ποιο περιστατικό θα νοσηλευτεί σε κρεβάτι.

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι γιατροί υπερβαίνουν κατά πολύ το πλαφόν των εφημεριών, έχουν πεθάνει από την κούραση. Το παραμύθι του "ενισχυμένου" δημόσιου συστήματος Υγείας καταρρέει και με την εγκύκλιο που στάλθηκε στα νοσοκομεία σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να λείπει πάνω από το 1/3 του προσωπικού σε άδεια (από 50%+1 που ίσχυε)».

πηγη: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή