Σήμερα: 25/09/2021
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 06:21

«Κόλπα» ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Γράφτηκε από τον

pleuris-min.jpg

▸Κομματικό ρουσφέτι ιδιωτικοποίησης, ενάντια στους ασθενείς, άσχετο με την πανδημία καταγγέλλει το
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η σύμβαση «ιδιωτών γιατρών με καθήκοντα Επιμελητή Β’ λόγω έκτακτων αναγκών πανδημίας» (ά. 14 του ν. 4690/2020,ά. 19 του ν. 4790/2021, ΚΥΑΓ4β/Γ.Π. οικ. 26356/23.04.2021) εξελίχτηκε ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει εξ αρχής. Είχαμε δηλώσει πως η κυβέρνηση αντί να κάνει μόνιμες προσλήψεις γιατρών κλάδου ΕΣΥ επιστράτευε «κόλπα» παραπέρα ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περίθαλψης.
Και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά : η ρύθμιση αυτή δεν προσέφερε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για την αντιμετώπιση ασθενών της πανδημίας – υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε τελικά να «επιτάξει» συναδέλφους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους Πνευμονολόγους, Παθολόγους και Γενικούς Γιατρούς με απαράδεκτους όρους, μια αυταρχική ενέργεια που είχαμε αμέσως καταγγείλει. Η «σύμβαση ιδιωτών γιατρών με καθήκοντα Επιμελητή Β’ λόγω έκτακτων αναγκών πανδημίας» καθόλου δεν χρησίμευσε για την πανδημία αλλά χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ως εργαλείο αισχρών ρουσφετιών για ορισμένους «αρεστούς» στην κυβέρνηση από κομματικές λίστες του κυβερνώντος κόμματος που έχουν τοποθετηθεί σε ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ( ; ) τμήματα διατηρώντας το ιδιωτικό τους ιατρείο και την διασύνδεσή τους με ιδιωτικές κλινικές όπου κατευθύνουν εκβιαστικά ασθενείς που «ψαρεύουν» από το δημόσιο νοσοκομείο.
Δηλαδή με απλά λόγια εδώ έχουμε ένα πραγματικό σκάνδαλο : διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ με την έγκριση του υπουργείου Υγείας χρησιμοποιούν για βόλεμα ημετέρων και για ιδιωτικοποίηση της ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ δραστηριότητας του ΕΣΥ μια ρύθμιση που υποτίθεται πως θα αποτελούσε κίνητρο όσον αφορά γιατρούς ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ειδικοτήτων να συνδράμουν στην αντιμετώπιση ασθενών της πανδημίας λόγω των έκτακτων συνθηκών του 2ου και 3ου επιδημικού κύματος.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτή η αθλιότητα και να καταλογιστούν ευθύνες στους αρμόδιους που ενέχονται στο σκάνδαλο.
 
ΠΗΓΗ: prin.gr
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή