Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 11:31

Αστυνομική επίθεση και ρίψη χημικών σε κινητοποίηση οικοδόμων στο υπουργείο Εργασίας

Γράφτηκε από τον

oikodomoi-yp-ergasias-28-1140x620.jpg

«Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί – Ποτέ δουλειά την Κυριακή»: Με το σύνθημα αυτό συγκεντρώθηκαν  το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στις Κατασκευές μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα απόρριψης του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Οι ρυθμίσεις που ξηλώνουν το 8ωρο και επιβάλλουν διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, που επιτρέπουν τη λειτουργία επιχειρήσεων σκυροδέματος τις Κυριακές ανοίγοντας τον δρόμο για δουλειά στην οικοδομή και τα εργοτάξια επτά μέρες την εβδομάδα, βρέθηκαν στο στόχαστρο των εργαζομένων. «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται σε συνέχεια των ήδη φωτισμένων νόμων, κατήγγειλε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. «Έχουν το θράσος οι κυβερνώντες και λένε ότι είμαστε τυχεροί γιατί θα εργαζόμαστε τετραήμερο», σχολίασε και υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή προωθούν τη δεκάωρη δουλειά που θα αμείβεται με «αέρα κοπανιστό». «Δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό. Και θα παλέψουμε μαζί με άλλους κλάδους ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην έρθει καν στη Βουλή», τόνισε. Δίπλα στα παραπάνω, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις ρυθμίσεις που θέτουν στο στόχαστρο τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. 

«Αφού δεν παίρνουν από λόγια θα τους το πούμε και με πράξεις», διαμήνυσαν οι οικοδόμοι. Και για να αποδείξουν στον υπουργό ότι το μπετό δεν γίνεται μόνο του ούτε μπορείς να το φτιάξεις την Κυριακή και να το ρίξεις τη Δευτέρα, οργάνωσαν επιτόπου ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής σκυροδέματος: Η μπετονιέρα τέθηκε αμέσως σε λειτουργία και το μπετό έπεσε στην πόρτα του υπουργείου, προκειμένου ο υπουργός να διαπιστώσει εξ ιδίας πείρας αν θα μπορέσει να το φτυαρίσει την επόμενη μέρα.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε με τη ρίψη χημικών και επίθεση στους εργαζόμενους. «Στην απεργία θα νεκρώσουν όλα τα γιαπιά και τα εργοτάξια», διαβεβαίωσαν οι οικοδόμοι ξεκαθαρίζοντας ότι συνεχίζουν τη μάχη κόντρα στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και την καταστολή που επιστρατεύει για να την προωθήσει.

Από 902.gr

πηγη: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή