Σήμερα: 22/01/2021
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 10:41

Κατακόρυφη μείωση του αριθμού των τεστ – Επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των κρουσμάτων;

Γράφτηκε από τον

test-koronoios1.jpg

Το θέμα της ημέρας για την κυβέρνηση, σήμερα 14/12 με τους 62 ακόμα νεκρούς, το θέμα σήμερα για το μιντιακό καθεστώς της “λίστας Πέτσα”, μετά από 1.780 νεκρούς τον Νοέμβρη και 1.219 νεκρούς το Δεκέμβρη και μέχρι τώρα, ήταν εάν και πως θα ανοίξουν τα… νυχάδικα. 

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση δεν αρκείται σε επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας με κεντρικό θέμα τα νύχια, αλλά κάνει το ίδιο και με την παρουσίαση των στοιχείων όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Προσέξτε:

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν 1.194 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στους πόσους ελέγχους;  Σε 15.683 κλινικά δείγματα. Δηλαδή, ποσοστό θετικότητας 7,6%.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν 693 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, αισθητά μειωμένους σε αριθμό αφού αφορούσαν σε 9.432 κλινικά δείγματα. Ποσοστό θετικότητας 7,4%.

Σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν 639 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός, όμως, των ελέγχων έπεσε  στα 7.178 κλινικά δείγματα, δηλαδή ούτε τα μισά του Σαββάτου. Ποσοστό θετικότητας 8,9%.

Για να θεωρηθεί στοιχειωδώς ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα πρέπει – σύμφωνα με τους επιστήμονες –  το ποσοστό θετικότητας να φτάσει το 4%. Επίσης, και προφανώς, όσο περισσότερα τεστ γίνονται τόσο η εικόνα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Ερώτημα: Γιατί μειώνονται τα τεστ σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας; Μην μας πουν ότι δεν υπάρχουν κονδύλια, ούτε τη συνήθη καραμέλα για τα “λιγότερα τεστ” μέσα στο Σαββατοκύριακο, διότι για αστυνομικούς ελέγχους, σε σχέση με τα μέτρα για τον κορωνοϊό υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προθυμία.

Συγκεκριμένα:

Χθες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 45.124 αστυνομικοί έλεγχοι.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 50.328 αστυνομικοί έλεγχοι

Συμπέρασμα: Εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να μειωσει τον αριθμό κρουσμάτων, διενεργώντας λιγότερα τεστ, τότε λύση υπάρχει συνολικά για την πανδημία. Μπορεί ακόμα και να την εξαφανίσει! Πως; Απλό: Εάν δεν κάνει καθόλου τεστ, τότε δεν θα έχει και καθόλου κρούσματα!

Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ σοβαρά για να γίνονται επικοινωνιακά τεχνάσματα. Καθημερινά πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι σταθερά πάνω από 550.

Άρα: Το στοιχειώδες που οφείλουν να κάνουν είναι πολλά, μαζικά, και δωρεάν τεστ. Το στοιχειώδες που οφείλουν να κάνουν, έστω και τώρα, είναι να προχωρήσουν σε πραγματική επιδημιολογική επιτήρηση, αφού αλλιώς είναι αδύνατον να εντοπιστεί και να αποκρουστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Το στοιχειώδες που οφείλουν να κάνουν είναι να σταματήσουν, εδώ και τώρα, την όποια επικοινωνιακή διαχείριση (και) αυτού του θέματος.   

Σημείωση (15/12/2020): Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, παρόλο που τα κρούσματα είναι αυξημένα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες μέρες, δείχνουν τα μειωμένα τεστ που διεξάγονται. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 1.240 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, είχαμε 17.577 κλινικά δείγματα. Άρα η θετικότητα βρίσκεται στο 7%.

πηγη: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή