Σήμερα: 19/04/2024
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 07:52

Κορονοϊός: Περισσότερα από 46 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως

Γράφτηκε από τον

russia-covid.jpg

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.196.109 ανθρώπους παγκοσμίως, από τότε του το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανέφερε την εμφάνιση της ασθένειας στο τέλος Δεκεμβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε επίσημες πηγές.

Περισσότερα από 46.099.440 κρούσματα μόλυνσης έχουν διαγνωστεί επίσημα.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και κρουσμάτων, με 230.556 θανάτους για 9.127.109 καταγεγραμμένα κρούσματα.

Ακολουθούν η Βραζιλία (159.884 νεκροί), η Ινδία (122.111), το Μεξικό (91.753) και η Βρετανία (46.555).
ΗΠΑ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών αναφέρουν 229.932 θανάτους

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα 9.105,230 κρούσματα του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 80.932 κρουσμάτων από την προηγούμενη καταμέτρησή τους, και δήλωσαν ότι ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί κατά 823 με αποτέλεσμα ο συνολικός να ανέρχεται σε 229.932.

Τα CDC ανακοίνωσαν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της αναπνευστικής νόσου γνωστής ως COVID-19, που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό στις 23.00 ώρα Ελλάδας της 31ης Οκτωβρίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη καταμέτρησή τους μια ημέρα νωρίτερα.

Τα στοιχεία των CDC δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τον αριθμό των κρουσμάτων που αναφέρονται μεμονωμένα από τις Πολιτείες.
Ιταλία: 29.907 νέα κρούσματα και 208 νεκροί – Τη Δευτέρα τα νέα περιοριστικά μέτρα

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 29.907 κρούσματα κορονοϊού και 208 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πραγματοποιήθηκαν 183.000 διαγνωστικά τεστ. Χθες τα περιστατικά ήταν 31.758 και οι νεκροί 297.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 96 νέοι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 936. Στις πρώτες, νοσηλεύονται συνολικά 1.936 ασθενείς, και στους δεύτερους 18.902.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε νέα μέτρα για τον περιορισμό των νέων μολύνσεων από τoν κορονοϊό. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θεωρείται πιθανή η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων, η επέκταση της τηλεκπαίδευσης και στους μαθητές του γυμνασίου και-ενδεχομένως- ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών άνω των 70 ετών.

Χθες και σήμερα συνεχίσθηκαν οι επαφές και ο (κάποιες στιγμές τεταμένος) διάλογος της κυβέρνησης Κόντε με τις διάφορες Περιφέρειες. Ο κύριος στόχος, συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, είναι να μπορέσει να αποφευχθεί ένα δεύτερο γενικό lockdown και κατά συνέπεια οι ολέθριες επιπτώσεις του στην οικονομίας της χώρας.
Βρετανία: 23.254 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι 23.254 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μια αύξηση 1.339 κρουσμάτων από χθες, Σάββατο.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δείχνουν επίσης ότι άλλοι 162 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν με τον κορονοϊό, συγκριτικά με τους 326 θανάτους που καταγράφηκαν χθες, Σάββατο.
Ρωσία: Συνολικά 245 θάνατοι και αριθμός ρεκόρ 18.665 νέων κρουσμάτων

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το 24ωρο που πέρασε κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 18.665 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, εκ των οποίων 5.261 στη Μόσχα.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από SARS-CoV-2 στη Ρωσία ανήλθε σε 1.636.781.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι 245 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των θανάτων που οφείλονται στη νόσο αυτή ανήλθε σε 28.235 σε όλη τη χώρα.
Αργεντινή: Πάνω από 9.700 κρούσματα, 211 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 9.745 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 άλλοι 211 ασθενείς.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα – που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν υπόδειγμα ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, όμως καταγράφει πλέον έναν από τους βαρύτερους μέσους όρους θανάτων σε ημερήσια βάση στην υφήλιο – έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 31.002 νεκρούς επί συνόλου 1.166.924 μολύνσεων.
Ισπανία: Επεισόδια σε πολλές πόλεις για τα περιοριστικά μέτρα

Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές πόλεις της Ισπανίας, μετά από συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σημειώθηκαν βανδαλισμοί και λεηλασίες.

Οι σοβαρότερες ταραχές έγιναν στη Μαδρίτη, όπου οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας «Ελευθερία!» έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα στη Γκραν Βία, την κεντρική αρτηρία της πόλης. Στη συνέχεια εκτόξευσαν πέτρες και βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος.

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν ελαφρά. Η αστυνομία έκανε λόγο για 32 προσαγωγές.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των περιφερειών, που είχε ως στόχο να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Αγίων Πάντων στην Ισπανία.

Στο Λογκρόνο, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λα Ριόχα, στη βόρεια Ισπανία, μια μικρή ομάδα πυρπόλησε κάδους απορριμμάτων και έσπασε βιτρίνες καταστημάτων. Είχε προηγηθεί μια ειρηνική διαδήλωση κατά του κλεισίματος των μπαρ και των εστιατορίων. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνονται νεαροί μασκοφόροι να βγαίνουν από ένα κατάστημα ενδυμάτων, φορτωμένοι με εμπορεύματα, ενώ ηχεί ο συναγερμός.

Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στο Λογκρόνο, ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας. Άλλες δέκα προσαγωγές έγιναν στο Μπιλμπάο και τη Σανταντέρ.

Μικροεπεισόδια έγιναν και στη Μάλαγα, όπου μια μικρή ομάδα διαδηλωτών ανέτρεψε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσε μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ καταδίκασε τα επεισόδια, τονίζοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «η βίαιη και παράλογη συμπεριφορά ορισμένων μειονοτήτων είναι απαράδεκτη».

Τουλάχιστον 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στη Βαρκελώνη.

Η Ισπανία, μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από την Covid-19, οι νεκροί ξεπερνούν τους 35.000 και τα κρούσματα ανέρχονται σε 1,1 εκατομμύριο.

ΠΗΓΗ: atexnos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή