Σήμερα: 19/04/2024
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 09:24

ΓΑΛΛΙΑ Κινητοποίηση συνδικαλιστικών οργανώσεων στο Παρίσι

Γράφτηκε από τον

blue-star_0.jpg

Με σύνθημα «Για την εργασία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια», κλαδικές και εδαφικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της Γαλλίας διοργάνωσαν σήμερα μεγάλη κινητοποίηση στο Παρίσι.

Βασικό τους αίτημα ήταν η ισότιμη μεταχείριση και ο σεβασμός των αναγκών όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως μορφής εργασίας. Η συγκέντρωση αποτέλεσε την κορύφωση αγωνιστικών παρεμβάσεων που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές και κλάδους.

Στην κινητοποίηση καλούσαν, μεταξύ άλλων, οι Ομοσπονδίες Χημικής Βιομηχανίας, Εμπορίου και Υπηρεσιών, Εργαζομένων σε Κοινωνικούς Οργανισμούς, Δημόσιων Υπηρεσιών, Βιομηχανιών Βιβλίου - Χάρτου και Επικοινωνιών, Ορυχείων και Ενέργειας, Υγείας. Ακόμα, τα Εργατικά Κέντρα Αλπ ντε Οτ Προβένς (νοτιοανατολικά), Μπους ντι Ρον (νότια), Νορ (βόρεια), Σερ (κεντρικά), Ιντρ (κεντρικά), αλλά και Λουαρέ, Ταρν-ε-Γκαρόν, Βαλ ντε Μαρν, Ο-ντε-Σεν κ.ά. Επίσης, μια σειρά πρωτοβάθμια συνδικάτα από κλάδους όπου οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις δεν συμμετέχουν, όπως το Συνδικάτο των Σιδηροδρομικών από τις Βερσαλίες (προάστιο του Παρισιού), το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες κ.λπ., όπως και οργανώσεις που συσπειρώνουν ανέργους.

Στο «στόχαστρο» των διαδηλωτών μπήκαν τα διάφορα προνόμια που δίνει η κυβέρνηση Μακρόν στη μεγαλοεργοδοσία, τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, η ενίσχυση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης και άλλα προβλήματα που διογκώθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

πηγη; 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή