Σήμερα: 15/04/2021
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 08:55

Ελεύθερος ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόυντ

Γράφτηκε από τον

_ο_δολοφόνος_του_Τζορτζ_Φλόυντ.jpg

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο δολοφόνος του αφροαμερικάνου Τζoρτζ Φλόυντ, αφέθηκε χτες ελεύθερος με εγγύηση, οδηγώντας τον κυβερνήτη της Μινεσότας να θέσει σε εγρήγορση την Εθνοφρουρά, καθώς ανησυχεί για νέο ξέσπασμα διαμαρτυριών.  Ήδη, όταν έγιναν γνωστά τα νέα της αποφυλάκισης του Σόβιν, εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της νότιας Μινεάπολης με βασικό σύνθημα Χωρίς Δικαιοσύνη, Δε θα έχετε Ειρήνη / Διώξτε την Αστυνομία (No Justice, No Peace / Prosecute the Police).

Ο Σόβιν είχε δολοφονήσει τον Τζορτζ Φλόυντ στις 25 Μαϊου, πατώντας τον με το γόνατό του στο λαιμό. Η στυγνή δολοφονία προκάλεσε αλυσιδωτές εξεγερσιακού χαρακτήρα αντιδράσεις σε όλες τις ΗΠΑ αλλά και διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις παγκόσμια.

Ο Σόβιν, που εκδιώχθηκε από την αστυνομία μετά τη δολοφονία, και κρατούνταν σε φυλακή της Μινεσότα, κατέβαλε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.  Η εγγύηση του πληρώθηκε με ομόλογο (bond) και την εγγύηση της ασφαλιστικής εταιρίας της Καλιφόρνιας, Αλεγκένυ Κάσουαλτυ, που ειδικεύεται σε αυτού του τύπου τα ομόλογα. Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, η ασφαλιστική ζητεί την καταβολή του 10% του ποσού για να υπογραφεί το σχετικό συμβόλαιο και να εκδοθεί το ομόλογο. Στην περίπτωση Σόβιν το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί είναι 100.000 δολάρια. Ο Σόβιν πούλησε το σπίτι του για 279.000 δολάρια στα τέλη Αυγούστου.

Μετά την απελευθέρωση του Σόβιν, και οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για αυτουργία ή συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η δίκη των τεσσάρων έχει προγραμματιστεί για την 8η Μαρτίου 2021.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή