Ναι στις αυξήσεις μισθών, όχι στην ακρίβεια | Πανεργατικές απεργίες από τους εργαζομένους σε Βέλγιο (9/11) και Γαλλία (10/11)
Γράφτηκε από τον Π.Ε.Ν.Ε.Ν.
Σε πανεθνική πανεργατική απεργία προχωρούν στις 9/11 οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς εν μέσω του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης.
Την αρχή θα κάνουν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, που κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία από τις 10.00 σήμερα το βράδυ, ενώ αύριο θα απεργήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί και οι υγειονομικοί, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Στο πλαίσιο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα, Βρυξέλλες, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στη Γαλλία, οι εργαζόμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν μαζικά στη νέα πανεθνική απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα για τις 10/11.
Οι εργαζόμενοι της χώρας έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε σκληρές απεργιακές μάχες, όπως αυτή στα διυλιστήρια, καθώς η επίθεση στο εισόδημά τους από το κύμα της ακρίβειας συνδυάζεται με την κυβερνητική επίθεση σε εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.
Στην απεργία και τις κατά τόπου συγκεντρώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν εργαζόμενοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Πηγή: 902.gr
Πηγή: ergasianet.gr
- Τελευταια
- Δημοφιλή
