Σήμερα: 12/04/2021
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 12:46

Άδεια οπλοκατοχής έχουν 1.200 ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία

Γράφτηκε από τον

germany-nazi-police-raid.jpg

Ανενόχλητοι και οπλισμένοι πολλοί ακροδεξιοί στη Γερμανία με την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV) να ανακαλύπτει μόλις τον περασμένο μήνα πως περισσότεροι από 1.200 εξτρεμιστές έχουν άδεια για κατοχή πυροβόλων.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2019, 528 άδειες ανήκουν σε «Πολίτες του Ράιχ», μέλη δηλαδή της οργάνωσης «Reichsbürger». Μάλιστα. ορισμένοι έχουν παρακολουθήσει «μαθήματα» για πρακτικής σκοποβολής από τις αρχές του 2019 έως τα τέλη του 2020, κυρίως εκτός των συνόρων, σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, απαντώντας σε σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων της γερμανικής Αριστεράς, σημειώνοντας ότι από μόνα τους «δεν αποτελούν ποινικό αδίκημα».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης αναφορικά με νόμο για τα όπλα στη Μπούντεσταγκ, τον Δεκέμβριο του 2019, η αντιπολιτευόμενη βουλευτής Μαρτίνα Ρένερ εκτίμησε πως πάνω από 700 νεοναζί είχαν ακόμα όπλα. 

Η ίδια, που έχει πέσει δεχτεί προσωπικά απειλές από ακροεξιούς, σχολίασε προχθές ότι τα τελευταία στοιχεία «αποδεικνύουν την αυξανόμενη απειλή» από νεοναζί και ρατσιστές αλλά και ότι όπως φαίνεται το έργο της BfV δεν είναι αποτελεσματικό.

Σε κοινοβουλευτική ερώτηση πριν δύο μήνες, η Ρένερ και άλλοι συνάδελφοί της ζήτησαν επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση όπλων, νόμιμων και παράνομων, το 2019 και το 2020. 

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας κατέγραψε 176 πράξεις βίας το 2019, απάντησε το υπουργείο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ανάμεσα σε αυτές ήταν η δολοφονία του κυβερνητικού επίτροπου και  στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών, Βάλτερ Λίμπκε, στο Κάσελ από τον ακροδεξιό Στέφαν Ερνστ.

Στον δράστη επιβλήθηκε ισόβια ποινή φυλάκισης αλλά στον πολύ ελαφρότερη ποινή στον Μάρκους Χ., ο οποίος καταδικάστηκε για συνέργεια σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί όπλων. Και οι δύο άνδρες είχαν εκπαιδευτεί κοντά στο Κάσελ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Όσο για τον δράστη της ρατσιστικής επιδρομής πέρυσι σε δύο καφενεία στο Χανάου, που σκότωσε εννέα ανθρώπους, τη μητέρα του και τον εαυτό του,  αυτός είχε επισκεφτεί τρεις φορές το 2019 χώρο σκοβολής στη Σλοβακία. Δύο φορές του αρνήθηκαν την είσοδο. Στην τρίτη περίπτωση που εκπαιδεύτηκε μόνος του, ανέφερε το υπουργείο.

πηγη: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή