Σήμερα: 12/04/2021
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 12:33

ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ Η Μόσχα ανακοίνωσε πως «έδιωξε» αμερικανικό πολεμικό από τα χωρικά της ύδατα

Γράφτηκε από τον

uss-john-mccain.jpg

Tο αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS John S. McCain» (Πηγή: wikipedia)

Ρωσικό αντιτορπιλικό εντόπισε πολεμικό των ΗΠΑ το οποίο έπλεε παράνομα μέσα στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και το «έδιωξε» από την περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, το αμερικανικό πολεμικό, το αντιτορπιλικό «USS John S. McCain», παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα «στις 6.17 ώρα Μόσχας σήμερα» (σ.σ. στις 5.17 ώρα Ελλάδας), προτού το προειδοποιήσει το ρωσικό αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Βιναγκράντοφ».

Κατά την ίδια πηγή, το αντιτορπιλικό «Μακέιν» μπήκε «δύο χιλιόμετρα» στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Κόλπου του Πέτρου του Μέγα. Αφού αποχώρησε, δεν έκανε νέα προσπάθεια να εισέλθει στη θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας.

Το αντιτορπιλικό «Μακέιν» πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένο με δύο συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας «Αιγίς», πυραύλους «Κρουζ», αντιαεροπορικούς πυραύλους, ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και οπλικά συστήματα κατά σκαφών επιφανείας.

Η Κίνα είχε καταγγείλει τον Οκτώβρη πως το ίδιο αμερικανικό πολεμικό παραβίασε επίσης τα κινεζικά χωρικά ύδατα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», TASS)

ΠΗΓΗ: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή