Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 10:46

Ο κορονοϊός θερίζει τις ΗΠΑ, αλλά ο Τραμπ παίζει γκολφ

Γράφτηκε από τον

covid-trump.jpg

 
1.428 θάνατοι και 171.980 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αμερική το Σάββατο.

Ενα «ασπρόμαυρο» Σαββατοκύριακο για τις ΗΠΑ όπου το πένθος συμβάδισε με την ελπίδα. Το Σάββατο ήταν μία από τις χειρότερες μέρες στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς καταγράφηκαν άλλοι 1.428 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο και 171.980 νέα κρούσματα. Ισως όμως η αντίστροφη μέτρηση να μην αργήσει. Χθες, μία μέρα μετά την είδηση ότι το πειραματικό φάρμακο Regeneron που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ έλαβε επείγουσα έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι η χώρα ελπίζει να ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Το σχέδιό μας είναι να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα εμβόλια προς τα κέντρα εμβολιασμού εντός 24 ωρών μετά την έγκριση των υγειονομικών αρχών, επομένως, αναμένω αυτό να γίνει ενδεχομένως στις 11 ή 12 Δεκεμβρίου», είπε στο CNN o Mόνσεφ Σλάουι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβερνητικής ομάδας για τα εμβόλια. Πρόσθεσε επίσης πως ελπίζει ότι μόλις ξεκινήσει η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να πετύχουν τη «συλλογική ανοσία» τον μήνα Μάιο.

Απών από όλα αυτά είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα δεν παρακολούθησε τη συζήτηση της συνόδου της G20 σχετικά με την πανδημία για να πάει να παίξει γκολφ. Στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποσύρει τις ΗΠΑ από την «άδικη και μεροληπτική Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα», στην οποία θέλει να επανέλθει ο Τζο Μπάιντεν.

Κατά τα άλλα, ο Τραμπ έγραφε σειρά θυμωμένων μηνυμάτων στο τουίτερ καθώς λιγοστεύουν τα περιθώριά του να αμφισβητήσει δικαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το Σάββατο αγωγή της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου η οποία επιδίωκε να ακυρώσει εκατομμύρια επιστολικές ψήφους στην Πενσιλβάνια.

πηγη:  efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή