Σήμερα: 12/04/2021
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 08:37

Πάνω από 15.000 νεκροί μέσα σε ένα μήνα στην Ιταλία

Γράφτηκε από τον

italia-virus.jpg

Πάνω από 34.000 νέα κρούσματα και 753 νεκροί είναι ο απολογισμός το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, με τους ασθενείς στις μονάδες εντατικής να αυξάνονται κατά 58 και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 430. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης,  όλοι- γιατροί νοσηλευτικό προσωπικό- υπηρεσίες της περιφέρειας- προειδοποιούν ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν φθάσει στα όρια τους.

Με στοιχεία η Υπηρεσία Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στις περιφέρειες της Ιταλίας σημαίνουν πάλι σήμερα συναγερμό: σχεδόν οι μισές κλίνες στις ΜΕΘ και το 51% των εισαγωγών στα νοσοκομεία αφορούν με ασθενείς με Covid-19. «Το κράτος να μην ρίχνει σε μας τις ευθύνες του» λένε οι γιατροί.

Δικαιολογημένη η αγωνία όπως δείχνουν οι αριθμοί, ειδικά στις πιο κρίσιμες περιοχές: με όριο συναγερμού το 30% οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι κατειλημμένες τώρα από ασθενείς με Covid-19 κατά 42%, ποσοστό 12% πάνω από το όριο που αφορά 17 από τις 21 περιφέρειες της χώρας. 

Το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον από τον βορρά μέχρι τον νότο: το όριο του 30% στις ΜΕΘ έχουν ξεπεράσει μεταξύ άλλων οι περιφέρεις: Αμπρούτσο, Καλαβρία, Βασιλικάτα, Καμπανία, Εμια Ρομάνα, Λάτσιο, Λιγουρία, Λομβαρδία, Πιεμπόντε, Σαρδηνία, Τοσκάνη, Ούμπρια, Πουλία. Είναι οι ίδιες περιφέρειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πλέον και με τις λοιπές νοσοκομειακές κλίνες.

Κραυγή αγωνίας και από τους οικογενειακούς γιατρούς που συνεργάζονται με το σύστημα υγείας: «Είμαστε σε μια κατάσταση μεγάλης αναταραχής. Σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης φυσικά δεν μπορούμε να απεργήσουμε, αλλά όταν περάσει η καταιγίδα, θα γίνει η αναμετρηθούμε, διότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου των γιατρών Αντζελο Τέστα. «Το κράτος δεν μπορεί να μας φορτώνει τις ευθύνες του», λένε οι γιατροί που καταγγέλλουν ότι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται ατελείωτες βάρδιες και πολλοί εξ αυτών έχουν οι ίδιοι ασθενήσει.

Περισσότεροι από 20.000 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν μολυνθεί με τον Covid-19 από τον Σεπτέμβριο, μεταξύ αυτών και παθολόγοι που συχνά εργάζονται χωρίς ιδιαίτερα προστατευτικά μέσα, ενώ από τους 11 γιατρούς που πέθαναν από την ασθένεια, οι 9 είναι οικογενειακοί γιατροί. 

πηγη: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή