Σήμερα: 12/04/2021
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 08:08

ΗΠΑ: Η μετάβαση εξουσίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη

Γράφτηκε από τον

biden_5.jpg

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με μια αρχηγική εμφάνιση, τόνισε ότι η Αμερική «επέστρεψε» στην παγκόσμια σκηνή και δήλωσε «βέβαιος» για την ικανότητά του να αποκαταστήσει τον διεθνή «σεβασμό» στη χώρα του.

Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ και την επιμονή του να καταγγέλλει «νοθεία» χωρίς να μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενα του, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ με αποφασιστικότητα τόνισε πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ μετά την εκλογική του νίκη.

Είπε ακόμα πως η μετάβαση εξουσίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παραδέχεται την ήττα του.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε επίσης πως ελπίζει να προτείνει ονόματα υποψηφίων για κάποια υπουργεία έως την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), στις 26 Νοεμβρίου.

Ο νικητής των αμερικανικών εκλογών παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο προπύργιο του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ και αποκάλυψε ότι συνομίλησε με έξι παγκόσμιους ηγέτες. «Τους είπα ότι η Αμερική επέστρεψε», «η Αμερική δεν είναι μόνη της πλέον».

Η αντίδρασή τους ήταν πολύ «ενθουσιώδης (...), οπότε έχω εμπιστοσύνη ότι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό που απολάμβανε πριν η Αμερική», σημείωσε.

Μεταξύ των ηγετών που συνομίλησε ο Τζο Μπάιντεν ήταν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή