Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 10:14

Βουλή: «Kolotoumba» από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ και «ναι σε όλα» στο νομοσχέδιο για την ΔΕΗ

Γράφτηκε από τον

-ψηφοφορία-ΔΕΗ-696x463.jpg

Με 151 ψήφους (συμπεριλαμβανομένης αυτής του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη) πέρασε η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ – «Πιρουέτα» από τους… διαφωνούντες Παπαηλιού, Σέλτσα, Μουμουλίδη, Θεοφύλακτο, Δημητριάδη και Ντζιμάνη, που εκλέγονται στις «ενεργειακές» περιφέρειες Αρκαδίας, Φλώρινας και Κοζάνης.
«Πιρουέτα» επιφύλασσαν για το τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, Κώστας Σέλτσας, Θέμις Μουμουλίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Δημήτρης Δημητριάδης και Γιώργος Ντζιμάνης, που εκλέγονται στις «ενεργειακές» περιφέρειες Αρκαδίας, Φλώρινας και Κοζάνης, αλλά και ο κ. Γιώργος Δημαράς, καθώς παραμέρισαν τις αρχικές τους ενστάσεις και ψήφισαν «ναι σε όλα» για το νομοσχέδιο, που προβλέπει την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ενισχύοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Συνολικά, το νομοσχέδιο έλαβε 151 “ναι”, καθώς από την διαδικασία έλειπαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Μπαξεβανέκης, Γεωργία Σαλτάρη και Κώστας Ζουράρις.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις, δύο μονάδες που λειτουργούν στην Μεγαλόπολη, μία στην Φλώρινα και ακόμα μία άδεια λειτουργίας στην Μελίτη βγαίνουν στο «σφυρί», προκαλώντας σφοδρή αντίδραση των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων. Παράλληλα, οι έξι κυβερνητικοί βουλευτές των συγκεκριμένων περιοχών είχαν εκφράσει ισχυρές ενστάσεις για το κυβερνητικό πλάνο αποεπένδυσης και είχαν ζητήσει την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

πηγη: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή