Σήμερα: 08/05/2024
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 09:45

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Γράφτηκε από τον

_ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ_2-2-2019.jpg

Με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 οι νεοφασίστες της "Χρυσής Αυγής" επιδιώκουν για άλλη μια χρονιά να οργανώσουν φασιστοσύναξη στο μνημείο που υπάρχει στην πλατεία Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Πρόκειται για επιχείρηση που είναι ενταγμένη στον σχεδιασμό των Χρυσαυγιτών να εκμεταλλευτούν το πολεμοκάπηλο κλίμα και να περάσουν τις δικές τους εθνικιστικές και φασιστικές απόψεις.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια έχει ακυρώσει αυτήν την άθλια πατριδοκάπηλη φιέστα που διοργανώνει η γνωστή εγκληματική οργάνωση με αποτέλεσμα αυτή να ματαιώνεται και να μεταφέρεται μπροστά στα γραφεία τους.....

Εργατικά Σωματεία - αντιφασιστικές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες και φέτος πραγματοποιούν αντίστοιχη κινητοποίηση στην πλατεία Ρηγίλλης. Από κοινού Έλληνες - Τούρκοι - Κούρδοι στέλνουμε ένα ισχυρό μαζικό μήνυμα ειρήνης, με την πάλη μας εμποδίζουμε την μετατροπή του Αιγαίου και της περιοχής σε μια νέα εστία έντασης, αντιπαράθεσης και πολεμικής σύγκρουσης όπως επιδιώκουν οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού για να καρπωθούν τα οφέλη αυξάνοντας, ενισχύοντας και διευρύνοντας τις σφαίρες επιρροής τους στην περιοχή.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε διαμορφώνουν το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου, έχοντας ως σκοπό να λεηλατήσουν τον ορυκτό πλούτο, να διευρύνουν την γεωπολιτική τους θέση και σε ανταγωνισμό με την Ρωσία να επιβάλουν τα επεκτατικά και τυχοδιωκτικά τους σχέδια στους λαούς της περιοχής.

Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα, σε συνδυασμό με την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε ενισχύονται στην Ευρώπη οι δυνάμεις του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του νεοφασισμού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται ως πειθήνιο όργανο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε και προωθεί δουλικά τους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς.

Οι ναζιστικές προκλήσεις τονίζουν την ανάγκη το μαζικό λαϊκό κίνημα και οι αντιφασιστικές οργανώσεις να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Να εντείνουμε την πάλη μας, να κόψουμε τον δρόμο και να ακυρώσουμε τις φασιστοσυνάξεις, να απομονώσουμε πολιτικά - ιδεολογικά και οργανωτικά για να μην ξανασηκώσει κεφάλι στους δρόμους της Αθήνας η φασιστική "Χρυσή Αυγή", να διαδηλώσουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών οι οποίοι πρέπει να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης μακριά από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Η ΠΕΝΕΝ συμμετέχει και καλεί τα μέλη της να δώσουν το αντιφασιστικό και διεθνιστικό τους παρόν στην συγκέντρωση.

Όλοι στην αντιφασιστική - διεθνιστική συγκέντρωση

στις 2 Φλεβάρη 2019 στην πλατεία Ρηγίλλης στις 6 μ.μ

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 11:34
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή