Σήμερα: 20/05/2024
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 00:00

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Γράφτηκε από τον

.jpg

Δημοσιογράφος που παρακολουθεί στενά τα δρώμενα στον χώρο της Ναυτιλίας και ο οποίος έχει άριστη ενημέρωση από διάφορες πηγές στον χώρο, μας πληροφόρησε για το παρακάτω περιστατικό που έλαβε χώρα πριν μερικούς μήνες στην επίσημη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα και του Δ.Σ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε).

Μιλώντας o Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε κ. Θ. Βενιάμης στην διάρκεια της σύσκεψης – συνάντησης ενώπιον του Υπουργού και των συνεργατών του έκανε αναφορά και στην ΠΝΟ λέγοντας μεταξύ των άλλων και τα εξής:

Η ΠΝΟ είναι ένα καράβι το οποίο διοικείται επί σειρά ετών σωστά και αποτελεσματικά και κανείς δεν νομιμοποιείται από το κράτος να παρέμβει στα εσωτερικά της.

Το πλοίο πρέπει να διοικείται και να κουμαντάρεται από τον Πλοίαρχο ο οποίος έχει την πρώτη και τελευταία ευθύνη για την διακυβέρνηση του σκάφους, κατόπιν τούτου δεν μπορεί ένας Ναύτης να αναλάβει αυτήν την ευθύνη, δεν του ταιριάζει ούτε ο ρόλος ούτε είναι στα καθήκοντά του.…..

Σαν πραγματικό αφεντικό στην Ναυτιλία και μακρύ χέρι στο Ναυτεργατικό κίνημα απαίτησε να μην γίνει η παραμικρή αλλαγή όπως επίμονα διεκδικούν οι Ναυτεργάτες και το συνεπές αγωνιστικό τους κίνημα.

Θλιβερός ο ρόλος του κ. Δρίτσα ο οποίος με την σιωπή συγκατατέθηκε στην αξίωση του Προέδρου των εφοπλιστών χωρίς να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά του Ναυτεργατικού κινήματος και της ΠΝΟ.

Κατά τα άλλα υπενθυμίζουμε εμείς ότι ο κ. Δρίτσας στις προγραμματικές του δηλώσεις τον Φλεβάρη του 2015 στην Βουλή είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του Ναυτεργατικού συνδικαλισμού και στην εκδημοκρατικοποίησή του……

Προφανώς τότε δεν είχε συμβουλευτεί τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε ο οποίος νομιμοποιείται από την κυβέρνηση να επεμβαίνει με τον πιο ωμό τρόπο στις εσωτερικές λειτουργίες του Ναυτεργατικού κινήματος.

Εάν όμως πιστεύουν ότι με τις πλάτες των εφοπλιστών θα διασωθεί το σαθρό και αντιδημοκρατικό σύστημα στην ΠΝΟ είναι γελασμένοι!!!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 17:02
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή