Σήμερα: 20/05/2024
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 06:41

Όταν όλα γίνονται με τους (μνημονιακούς) νόμους, κανένα πρόβλημα (για το κεφάλαιο)

Γράφτηκε από τον

nefeloudis-2-giali.jpg

Το ergasianet.gr έχει αναφερθεί στην τρομοκρατική επίθεση της εργοδοσίας των «Media Markt», που το καλοκαίρι άλλαξε επί τα χείρω τις συμβάσεις, ενώ τώρα συνεχίζει την αντεργατική της πρακτική με απολύσεις αλλά και με νέα τρομοκρατία, μοιράζοντας… αδρά επιπλήξεις τύπου «δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου».

Προκλητική ήταν η στάση της εργοδοσίας, μέσω της νομικής της εκπροσώπου, στην τριμερή στο υπ. Εργασίας. «Πλέον το 70% των εργαζομένων δουλεύει 6ήμερο, μας έμεινε ένα 30%”. », είπε αφήνοντας να εννοηθεί τι εργασιακό μέλλον περιμένει τους υπολοίπους εργαζομένους και τι αυτούς που δουλεύουν με ωράριο – λάστιχο, υπό το φόβο της απόλυσης και της τιμωρίας – επίπληξης.

Προκλητικότερη, όμως, ήταν η στάση του υπουργείου Εργασίας, το οποίο μέσω το γενικού γραμματέα του Ανδρέα Νεφελούδη είπε το… αμίμητο: αν όλα γίνονται με διαβούλευση και σύμφωνα με τους νόμους, τότε κανένα πρόβλημα.

Με διαβούλευση; Σύμφωνα με τους νόμους; Προφανέστατα, εννοεί τους μνημονιακούς νόμους που ψήφισε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νόμοι που έχουν κάνει τα εργασιακά δικαιώματα και την προστασία των εργαζομένων… όνειρο θερινής νυχτός.

Αλλά είπαμε και θα το ξαναλέμε μέχρι την τελική νίκη: οι εργαζόμενοι ξύπνησαν και ξέρουν με ποιανού το μέρος έχει ταχθεί η σημερινή κυβέρνηση· με την εργοδοσία. Γιατί οι νόμοι που επικαλείται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας μεταφράζονται σε κέρδη για το κεφάλαιο και δουλειά χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας για τους εργαζομένους.

ΠΗΓΗ: ergasianet.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή