Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 09:41

Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την φασιστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «ΦΑΒΕΛΑ» στον Πειραιά - Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Μάρτη 2018 στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά

Γράφτηκε από τον

-Κοινωνικός-Χώρος-Φαβέλα.jpeg

Οργανωμένο σχέδιο στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης εκτελέστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής από την Χρυσαυγίτικη συμμορία, ενάντια στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΦΑΒΕΛΑ» στον Πειραιά στα γραφεία της συλλογικότητας στην οδό Ναυάρχου Βότση 11.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στην φασιστική εγκληματική επιδρομή συμμετείχαν 8-10 άτομα με αναμμένους πυρσούς και φορώντας κράνη τα οποία κραδαίνοντας μεταλλικά ρόπαλα επιτέθηκαν και χτύπησαν άτομα της συλλογικότητας μεταξύ των οποίων και την συνήγορο της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

Από την επίθεση των ταγμάτων εφόδου τραυματίστηκαν 4 άτομα ενώ κατά την αποχώρηση του τάγματος εφόδου κραύγαζαν το χρυσαυγίτικο σύνθημα «αίμα, τιμή , Χρυσή Αυγή»!!!

Το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε το μοναδικό, τόσο στον Πειραιά όσο και ευρύτερα στην Αθήνα αντίθετα δείχνει ότι δυνάμεις της νεοφασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» ανασυντάσσονται, αναπτύσσουν ανενόχλητοι την βία και την τρομοκρατία προβαίνουν σε επιλεγμένες επιθέσεις που αφορούν αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές οργανώσεις, στελέχη του εργατικού κινήματος, πρόσφυγες και μετανάστες και άλλα πρωτοπόρα στοιχεία που παλεύουν οργανωμένα για την απομόνωση του νεοφασισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Τέτοια γεγονότα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στον Πειραιά με επιθέσεις ενάντια σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ, σε μετανάστες έξω από τα γραφεία του Ε.Κ.Πειραιά, στην Σαλαμίνα σε εκδήλωση αντιφασιστικής οργάνωσης και προχθές ενάντια στην «ΦΑΒΕΛΑ». Ανάλογες επιθέσεις έγιναν και γίνονται και στην Αθήνα, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει μια κλιμάκωση τόσο της φασιστικής βίας αλλά και των μεθόδων του νεοφασισμού.

Η ένταση και ο πολλαπλασιασμός της φασιστικής βίας επιβάλει την ανάγκη το εργατικό κίνημα σε συνεργασία με το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης για να απομονωθούν και να συντριβούν τα απομεινάρια και οι απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και του νεοφασιμού.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή στην επέκταση της φασιστικής βίας και τρομοκρατίας.

Ευθύνες έχουν και άλλες συστημικές πολιτικές δυνάμεις που συγχρωτίζονται και συμπορεύονται με την χρυσαυγίτικη συμμορία σε κοινά συλλαλητήρια όπως έγινε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μέσα από τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα ακροδεξιά και εθνικιστικά σχήματα και επιχειρούν την αναζωπύρωση του εθνικισμού, γεγονός που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα εργατικά Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να καταδικάσουν την νέα φασιστική επίθεση και να στηρίξουν με την συμμετοχή τους την αντιφασιστική συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν Σωματεία, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις στις 2/3/2018.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή