


Εάν δεν τηρήσετε τα συμφωνηθέντα τα πλοία σας δεν θα αναχωρήσουν ξανά για ταξίδι!
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης για τα πλοία RO/RO της εταιρίας CRETA CARGO μετά την αθέτηση από την πλευρά της των συμφωνηθέντων που υπέγραψε σε κοινό έγγραφο με την ΠΕΝΕΝ 18-12-2025.
Μετά την λήξη της μεγαλειώδης και μοναδικής απεργίας στην κατηγορία των RO/RO, που πραγματοποίησε η ΠΕΝΕΝ και τα μέλη της (8 ημέρες), η αναφερόμενη εταιρία επέδειξε μια απαράδεκτη στάση στην υλοποίηση της συμφωνίας μέσω της οποίας επιλύονταν μια σειρά οικονομικά και κλαδικά αιτήματα τα οποία ήταν στο προσκήνιο στις 8 ημέρες της απεργίας μας.
Αντίθετα οι υπόλοιπες Ναυτιλιακές εταιρίες των RO/RO εφάρμοσαν άμεσα και ουσιαστικά τις συμφωνίες με την ΠΕΝΕΝ.
Ήδη έχει μεσολαβήσει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από την περίοδο της απεργίας και συμφωνίας χωρίς η Ναυτιλιακή εταιρία να έχει συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα!
Κατόπιν όλων των παραπάνω το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ στην τελευταία συνεδρίαση του και προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του κλάδου αποφάσισε την προκήρυξη νέας απεργίας στα πλοία RO/RO της CRETA CARGO.
Η απεργία θα ξεκινήσει στις 25/5/2026 με ώρα έναρξης στις 06:00 πμ έως τις 27/5/2026 και ώρα 06:00 πμ και εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία θα κλιμακωθεί με νέα απόφαση του ΔΣ της ΠΕΝΕΝ.
Παιχνίδια στις πλάτες των Ναυτεργατών και στα κεκτημένα δικαιώματα τους με αγώνες από την ΠΕΝΕΝ δεν γίνονται ανεκτά!
Καλούμε όλους τους Ναυτεργάτες στα πλοία RO/RO να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Ναύτες και Λοστρόμους στα πλοία της CRETA CARGO.
Η Διοίκηση