
Συσκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά στα πλοία της επιβατικού Ναυτιλίας και στα RO/RO από την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με σκοπό την οργάνωση και κινητοποίηση του κλάδου μας στα άλυτα Ναυτεργατικά προβλήματα.
Στο πλαίσιο αυτό τίθονται μια σειρά από εργασιακά, θεσμικά και κλαδικά προβλήματα στα οποία δεν έχουν δοθεί λύσεις από Εφοπλιστές, Κυβέρνηση και ΥΕΝ αλλά και με τις ισχύουσες ΣΣΕ που έχει υπογράψει η πλειοψηφία της ΠΝΟ.
Επισημαίνεται η ανάγκη εδώ και τώρα να σχεδιαστεί, να οργανωθεί και να αποφασιστεί ο αγώνας για την μαχητική διεκδίκηση τους.
Διευκρινίζεται ότι η ΠΕΝΕΝ δεν υπέγραψε τις αντίστοιχες ΣΣΕ οι οποίες περιορίστηκαν για πολλοστή φορά σε κάποιες πενιχρές αυξήσεις που δεν καλύπτουν την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού , το κόστος ζωής και τις ανάγκες της Ναυτεργατικής οικογένειας.
Η ΠΕΝΕΝ έχει καταστήσει σαφές προς όλους τους παραπάνω φορείς ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την φαλκίδευση των Ναυτεργατικών διεκδικήσεων και την καταβαράθρωση των δικαιωμάτων τους.
Η ευθύνη βρίσκεται πλέον στα δικά τους χέρια και η αδιαλλαξία τους θα απαντηθεί αγωνιστικά σύντομα εάν επιμείνουν στην ίδια γραμμή.
Καλούμε τον κλάδο μας να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα διότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν τα πρώτα αγωνιστικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή.
Η Διοίκηση