Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 18:17

ΔΝΤ: Ζητά άμεσα μέτρα 4,2 δισ. για πλεονάσματα 3,5%

Γράφτηκε από τον

-μέτρα-ΔΝΤ.jpg

Άμεση νέα δραματική μείωση συντάξεων, κατάρρευση του αφορολόγητου και άλλα επώδυνα μέτρα αναμένονται από τη συμφωνία ΕΕ – ΔΝΤ και της εθελόδουλης κυβέρνησης στις πλάτες του ελληνικού λαού

Εάν ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και μέχρι το 2020 παραμείνει στο 3,5%, τότε το ΔΝΤ προκειμένου να συμφωνήσει και να κλείσει το λεγόμενο staff level aggreement για τη δεύτερη αξιολόγηση ανοίγοντας το δρόμο για ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, ζητά την άμεση θέσπιση μέτρων, συνολικού ύψους 4,2 δισ. ευρώ, με μείωση συντάξεων και περιορισμό του αφορολόγητου, επιβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος.

Εάν αυτό περάσει τότε ο συμβιβασμός ΕΕ – ΔΝΤ, για τον οποίο μίλησε σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, θα έχει όντως γίνει στην πλάτη της Ελλάδας.

Τίποτα δεν θα κλείσει εάν δεν κλείσουν όλα σε ένα μεταγενέστερο Eurogroup εντός του έτους, λέει η κυβέρνηση, παραπέμποντας τώρα, σε αντίθεση με όσα έλεγε πριν λίγες μέρες, για τελικές αποφάσεις σε έκτακτο Eurogroup εντός του έτους.

Για το Eurogroup της Δευτέρας εκτιμά ότι θα διαπιστωθεί μεν πρόοδος για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας (staff level aggreement), αλλά τα θέματα δεν θα κλείσουν.

Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε ολοταχώς για 4ο μνημόνιο, με προκάλυμμα μια ψευδή προπαγανδιστική απομείωση του χρέους, το οποίο 4ο μνημόνιο θα βαπτιστεί «επικαιροποίηση του τρίτου μνημονίου».

πηγη: iskra.gr