Σήμερα: 25/10/2020
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 08:45

Ναυτεργάτες Όλοι στην μάχη της 24ωρης απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη 2019 - ΠΕΝΕΝ: Σχέδιο, οργάνωση, διεκδικητικό πλαίσιο για την ανατροπή του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου - Μπροστά οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις

Γράφτηκε από

_ναυτεργατών.JPG

Έναρξη απεργίας 24/9/2019 ώρα 6.00 π.μ - Λήξη 25/9/2019 ώρα 6.00 π.μ

Όλοι στην Συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στις 24/9/2019

στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ" στις 9.30 π.μ

 

Στην σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ αποφασίστηκε η συμμετοχή των Ναυτεργατών στην 24ωρη απεργία για τις 24/9/2019 η οποία εξελίσσεται πλέον σε Πανελλαδική Πανεργατική απεργία με την συμμετοχή των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Την σύγκληση της Ε.Ε της ΠΝΟ ζήτησε με αίτημά της η ΠΕΝΕΝ.

Ήδη σχετική απόφαση έχουν λάβει η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας - Πειραιά και μεγάλος αριθμός άλλων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η απεργία αυτή έχει κρίσιμο και αποφασιστικό χαρακτήρα αφού σε αυτή το διακύβευμα είναι εάν θα υλοποιηθεί η νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ στις ΣΣΕ, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.

Η νέα αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, βάζοντας στο στόχαστρο τις ΣΣΕ (ρήτρα εξαίρεσης) σε επιχειρήσεις με οικονομικά προβλήματα, συνιστά αποφασιστικό χτύπημα στην επεκτασιμότητά τους, απαξιώνει την ΟΜΕΔ (διαιτησία), διαμορφώνει ειδικές οικονομικές ζώνες, ενισχύει τις ενώσεις προσώπων οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε μια τεράστια βιομηχανία που οδηγεί στην επικράτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.

Πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου η οποία στοχεύει να τσακίσει ακόμη περισσότερο μισθούς και μεροκάματα, να απαξιώσει τον θεσμό των κλαδικών ΣΣΕ, να ποδοπατήσει τα εργατικά δικαιώματα, να συντρίψει τους μισθούς.

Επίσης με το "ηλεκτρονικό μητρώο" και την "ηλεκτρονική ψηφοφορία" θέλουν να βάλουν χέρι στα συνδικάτα, να τα ελέγξουν, να τα υποτάξουν και να τα μετατρέψουν σε όργανα στην υπηρεσία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Πρόκειται για πολιτική που πατάει στο έδαφος της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία βαθαίνει και διευρύνει το αντεργατικό οπλοστάσιο με σκοπό να ελαχιστοποιήσει τις εργατικές αντιστάσεις, να εκμηδενίσει τον αγωνιστικό χαρακτήρα των συνδικάτων, να διαμορφώσει ακόμη πιο προκλητικό το έδαφος για την πολιτική της ανάπτυξης, των επενδύσεων και του φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος έτσι ώστε το κεφάλαιο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του.

Πρόκειται για μια σκληρή ταξική πολιτική της οποίας οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα για τα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα.

Στις συνθήκες αυτές οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα πρέπει να βγουν αποφασιστικά, μαζικά και αγωνιστικά στην αντεπίθεση.

Το πρώτο βήμα είναι να ορθώσουν αγωνιστικά και μαχητικά το ανάστημά τους ώστε να μην ευοδωθούν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Από την σκοπιά αυτή η οργάνωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία αποκτάει βαρύνουσα και αποφασιστική σημασία.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις μπορεί να είναι το πρώτο βήμα σε μια κατεύθυνση σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές.

Πιστεύουμε βαθύτατα ότι από τώρα πρέπει να υπάρχει ένας εργατικός σχεδιασμός ο ορίζοντας του οποίου δεν θα είναι η αποτροπή μόνο του συγκεκριμένου τερατουργήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Μπροστά μας πρέπει από πλευράς σχεδίου, πάλης, αγωνιστικής και απεργιακής δράσης να μπει το σύνολο των εργατικών διεκδικήσεων. Η επιτυχία των αιτημάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε μια ζωή με δικαιώματα στην δουλειά, στις ΣΣΕ, στην μόνιμη απασχόληση, στην λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την ανεργία, την επισφαλή εργασία.     

Να διεκδικήσουμε το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών και της λεηλασίας της λαϊκής - εργατικής περιουσίας.

Να συγκρουστούμε με την πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής, της αστυνομοκρατίας στην αντιμετώπιση των λαϊκών και εργατικών διεκδικήσεων.

Οι Ναυτεργάτες έχοντας ως παρακαταθήκη την πείρα από όλους τους προηγούμενους μαζικούς και πετυχημένους αγώνες πρέπει να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια για την ανασύσταση και αντεπίθεση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Παλεύουμε για:

 

  • Υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
  • Σεβασμό και πιστή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων σε όλα τα πλοία (ΣΣΕ - Ναυτική νομοθεσία).
  • Αντιμετώπιση της ανεργίας με την κατάργηση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που καταργούν ή μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις και διαμορφώνουν συνθήκες εργασιακής γαλέρας.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν οδηγήσει συντάξεις - επικουρικές και εφάπαξ στην απαξίωση.
  • Εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και της ναυτικής νομοθεσίας.

Όλοι στην μάχη για την επιτυχία της απεργίας.

Στις 24 Σεπτέμβρη είμαστε όλοι απεργοί!!!

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ

στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ" στις 9.30 π.μ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΠΛΙΣΙΤΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ

Πριν λίγο μας εστάλη με δικαστικό κλητήρα η προσφυγή του ΣΕΕΝ κατά της απεργίας των Ναυτεργατών στις 24/9/2019. Σύμφωνα με αυτή ορίζεται δικάσιμος με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για την Δευτέρα 23/9/2019 στις 9.30 π.μ!!

Ο ΣΕΕΝ με την δικαστική προσφυγή του ζητάει να κηρυχτεί η απεργία παράνομη - καταχρηστική, να απαγορευτεί η απεργιακή κινητοποίηση καθώς και να καταδικαστεί η Διοίκηση σε χρηματική ποινή 1500 ευρώ και σε προσωπική στα μέλη κράτηση τριών μηνών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Δ.Σ....

Η προσφυγή αυτή είναι ενταγμένη στην κατεύθυνση χτυπήματος των αγώνων Ναυτεργατών και εργαζομένων και επιχειρείται μέσω της δικαιοσύνης η ποινικοποίηση των δίκαιων κινητοποιήσεων των Ναυτεργατών.

Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις, κυβέρνηση και εφοπλιστές, ότι οι μεθοδεύσεις για την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όχι μόνο δεν θα περάσουν αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον τους.

Ο αυταρχισμός, η καταστολή, η ποινικοποίηση των εργατικών αιτημάτων και διεκδικήσεων, η επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη" θα λάβει μαχητική απάντηση.

Καλούμε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να δώσουν αποφασιστικά και αγωνιστικά την μάχη για την επιτυχία της απεργίας, να την περιφρουρήσουν και στην πράξη να ακυρώσουν την επαίσχυντη εφοπλιστική επιχείρηση τρομοκρατίας και υπονόμευσης των δίκαιων διεκδικήσεών μας.

Όλοι την Δευτέρα 23/9/2019 στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 9.00 το πρωί.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 13:19
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή