Σήμερα: 22/04/2019
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 10:29

Ψήφισμα Αλληλεγγύης της ΠΕΝΕΝ Όχι στην έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά

Γράφτηκε από

_Καγιά.png

Πρόσφατα ο Άρειος Πάγος έλαβε μια ανεπίτρεπτη απόφαση σύμφωνα με την οποία αποδέχεται την έκδοση του Τούρκου αγωνιστή της δημοκρατίας και της ειρήνης Τουργκούτ Καγιά (ιστορικός και δημοσιογράφος) ο οποίος διώκεται για την πολιτική του δράση από τις Τουρκικές αρχές.

Η απόφαση αυτή παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δημοκρατικής βούλησης του ελληνικού λαού.

Η απόφαση αυτή για την έκδοσή του συνεπάγεται την σύλληψη - φυλάκιση και τον κίνδυνο της φυσικής του εξόντωσης εάν εκδοθεί και παραδοθεί στο Τουρκικό καθεστώς.

Η ΠΕΝΕΝ υψώνει φωνή αλληλεγγύης στον Τούρκο αγωνιστή και απαιτεί να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία για την έκδοσή του.

Επιβάλλεται η κυβέρνηση και ο αρμόδιος επί της δικαιοσύνης Υπουργός να του εξασφαλίσουν πολιτικό άσυλο και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της τις έντονες διαμαρτυρίες του δημοκρατικού λαού μας, πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, επιστημονικών φορέων, εργατικών συνδικάτων και συλλογικοτήτων και να του παράσχει πολιτικό άσυλο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή