Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 07:42

Δυναμική και αγωνιστική απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, τον Πειραιά, την Σαλαμίνα, από κάθε λαϊκή συνοικία και γειτονιά

Γράφτηκε από τον

AFISA.JPG

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα στις 16 Δεκέμβρη 2017 η αντιφασιστική συγκέντρωση που συνδιοργάνωσαν 12 εργατικά Σωματεία, αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες της περιοχής!

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν η απάντηση του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος στις φασιστικές επιχειρήσεις και επιθέσεις της χρυσαυγίτικης συμμορίας που έγιναν πρόσφατα στο Πέραμα, την Σαλαμίνα, τον Πειραιά και σε άλλες λαϊκές γειτονιές της περιοχής.

Το νεοναζιστικό μόρφωμα παρά την λαϊκή και πολιτική περιθωριοποίησή του, την οργανωτική αποδιοργάνωση και συρρίκνωση που έχει υποστεί, μέσω των γραφείων και της οργάνωσης που διατηρεί, επιχειρεί στοχευμένες επιθέσεις στα πρωτοπόρα τμήματα του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος αλλά και σε μεμονωμένους εργάτες, πρόσφυγες και μετανάστες καλλιεργώντας με τον τρόπο αυτό τον φόβο και την τρομοκρατία, σπέρνοντας παράλληλα την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Ειδικότερα στο Πέραμα με επικεφαλής τον γνωστό υπόδικο νεοναζί Γ. Λαγό η χρυσαυγίτικη νεοναζιστική οργάνωση έχει κομματικά γραφεία τα οποία είναι το ορμητήριό της για τις φασιστικές επιθέσεις ενώ στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με την απροκάλυπτη στήριξη εργοδοτών έχουν δημιουργήσει δουλεμπορικό παρασωματείο το οποίο ανοιχτά προπαγανδίζει την ανάγκη διάλυσης των ΣΣΕ και της μείωσης των μισθών και των μεροκάματων προκειμένου οι φίλοι τους εφοπλιστές να επαναφέρουν τα πλοία στο Πέραμα για επισκευή και μετασκευή.

Μόλις πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και σε ΜΜΕ η δήλωση του φερόμενου ως Προέδρου του χρυσαυγίτικου Σωματείου σύμφωνα με την οποία δηλώνει πίστη και υποταγή στα κελεύσματα των εφοπλιστών – αφεντικών του να πέσουν τα μεροκάματα για να φέρουν οι εφοπλιστές πλοία στην Ζώνη!!

Ταυτόχρονα πλήθος περιστατικών από φασιστικές επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδεικνύουν έμπρακτα την συνεργασία της νεοναζιστικής οργάνωσης με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αναλάβει τον ρόλο της προστασίας στις επιθέσεις που επιχειρούν.

Το παράδειγμα της επίθεσης σε δημόσια αντιφασιστική εκδήλωση στην Σαλαμίνα στις 11/12/2017 επιβεβαιώνει την βασιμότητα αυτής της εκτίμησής μας.

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ηρώων στο Πέραμα έπειτα από το κάλεσμα εργατικών Σωματείων, αντιφασιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων της περιοχής ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα τα οποία διατράνωσαν την θέλησή τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές και κινηματικές δράσεις και αγώνες για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωση των νεοναζί, να επιβάλουν το κλείσιμο των φασιστικών γραφείων και απαίτησαν να προχωρήσει ταχύτατα η δίκη και η παραδειγματική τιμωρία των φασιστών για την εγκληματική τους δράση.

Επίσης οι οργανώσεις αυτές εξέφρασαν την βούλησή τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις στο Πέραμα, στην ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Σαλαμίνα και στις άλλες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες του Πειραιά δηλώνοντας την θέλησή τους να μην παραχωρήσουν ούτε μια σπιθαμή χώρο στον νεοφασισμό για να εξαπολύει επιθέσεις και να χύνει το δηλητήριο της ξενοφοβίας, της βίας και της τρομοκρατίας.

Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς στην συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Περάματος ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τα χρυσαυγίτικα γραφεία ήταν υπό την φρούρηση και προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Η πορεία εξελίχθηκε απολύτως ειρηνικά ενώ σε αυτήν κυριάρχησαν τα αντιφασιστικά συνθήματα αλλά και η αλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες ενώ καταγγέλθηκε για άλλη μια φορά η ρατσιστική συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε και αποδοκιμάστηκε η πολιτική των απελάσεων και επαναπροωθήσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος κοινή ήταν η απαίτηση των οργανωτών και των συγκεντρωμένων να κλείσει η βάση της Σούδας και να απεμπλακεί η χώρα μας από κάθε επιθετική ενέργεια του Αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Παραθέτουμε τέλος τις οργανώσεις που από κοινού οργάνωσαν την συγκέντρωση και την πορεία στο Πέραμα στις 16/12/2017.

Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα - Πειραιά

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΕΑΣ - ΕΘΕΛ)

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό (ΚΑΡ)

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων των εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΤΑΝΠΥ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ

Συντονισμός Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων

για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας - Άγιου Ιωάννου Ρέντη

Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά

 

20171216_131626-1.jpg

 

 

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - Η ΠΕΝΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

20171211αντιφασιστικη_πορεία_Σαλαμίνα.jpg

Σε μια προκλητική φασιστική επίθεση η χρυσαυγίτικη συμμορία αποπειράθηκε να διαλύσει την αντιφασιστική εκδήλωση που οργάνωσε στις 11/12/2017 η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού στην οποία συμμετείχε και η ΠΕΝΕΝ.

Περίπου στο τέλος της εκδήλωσης οργανωμένη ομάδα 14 ατόμων που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, φορώντας κράνη, με ρόπαλα, μπουκάλια και πέτρες οργάνωσαν επιχείρηση εναντίον των συγκεντρωμένων της εκδήλωσης με σκοπό να σπείρουν τον φόβο και να εμποδίσουν την διεξαγωγή μιας νόμιμης αντιφασιστικής εκδήλωσης.

Η άμεση και αποφασιστική αντίδραση της περιφρούρησης έτρεψε σε άτακτη φυγή την φασιστική ομάδα η οποία εξαφανίστηκε στα στενά της πόλης της Σαλαμίνας.

Παράλληλα πρέπει να σημειώσουμε ότι η επίθεση έγινε παρουσία αστυνομικών οργάνων που για άλλη μια φορά έδειξαν αδικαιολόγητη αδράνεια, ολιγωρία και με την στάση τους διευκόλυναν την τραμπούκικη επίθεση των Χρυσαυγιτών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί συνέχεια πολλών ακόμη φασιστικών επιθέσεων που οργανώνονται από την νεοναζιστική οργάνωση σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Αποδεικνύεται ότι η Χρυσαυγίτικη νεοφασιστική οργάνωση αναπτύσσει ανενόχλητη και ανεμπόδιστα την δράση της, επιχειρεί επιθέσεις σε πρωτοπόρα κομμάτια του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος, σε μετανάστες – πρόσφυγες. Τα τάγματα εφόδου βρίσκονται διαρκώς σε διατεταγμένη υπηρεσία και, όπως στην Σαλαμίνα, έχουν την προστασία των αστυνομικών αρχών.

Οι καθυστερημένες προσαγωγές Χρυσαυγιτών από την τοπική αστυνομία δεν αλλάζει στο ελάχιστο την παραπάνω εικόνα, αντίθετα δημιουργούνται σοβαρότατα ερωτηματικά για την καθυστερημένη ενεργοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αφού η επίθεση έγινε και εξελίχθηκε παρουσία 4-5 αστυνομικών οι οποίοι παρακολουθούσαν την επίθεση των φασιστών χωρίς να προβούν στην παραμικρή παρεμπόδιση ή σύλληψή τους!!!

Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν ότι τα Χρυσαυγίτικα γραφεία, όπου ακόμη υπάρχουν, αποτελούν το ορμητήριο για την οργάνωση, τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των επιθέσεων.

Η κυβέρνηση, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και οι αστυνομικές αρχές φέρουν τεράστια ευθύνη για την ιδιότυπη προστασία και την προκλητική ανοχή που έχουν εξασφαλίσει στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα θα συνεχίσει αταλάντευτα την πάλη του ενάντια στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και την φασιστική απειλή.

Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία και την κοινή συνδιοργάνωση αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Πέραμα το Σάββατο 16/12/2017 στην πλατεία Ηρώων στις 12 το μεσημέρι.

Στην κατεύθυνση αυτή σήμερα πραγματοποιήθηκε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη μαζική εξόρμηση της ΠΕΝΕΝ, της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου – Δραπετσώνας, της ΟΡΜΑ και του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά. Ανάλογες δράσεις έγιναν και στα τοπικά σχολεία του Περάματος.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στο συλλαλητήριο και να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την θέλησή τους για την κοινωνική και πολιτική απομόνωση της νεοναζιστικής οργάνωσης, το κλείσιμο των γραφείων της, την ολοκλήρωση της δίκης και την καταδίκη της για την εγκληματική της δράση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο και Διαδήλωση στο Πέραμα στις 16 Δεκέμβρη 2017 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ηρώων - Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, την Ζώνη, τον Πειραιά και τις συνοικίες του

antifasistiko_syllalitirio.jpg

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και άλλα νεοφασιστικά μορφώματα επανεμφανίζονται στο προσκήνιο, σχεδιάζουν, οργανώνουν και επιχειρούν επιθέσεις, κατά κανόνα μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, ενάντια σε πρωτοπόρα τμήματα του εργατικού αντιφασιστικού κινήματος αλλά κυρίως σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Πλήθος τέτοιων περιστατικών έρχονται να αποδείξουν και να επιβεβαιώσουν αυτόν μας τον ισχυρισμό. Η επίθεση σε αφισοκολλητές μέλη της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, η κοινή επίθεση Χρυσαυγιτών με την αστυνομία σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Πέραμα τον περασμένο Σεπτέμβρη, η ανάλογη επίθεση στα Σεπόλια με αφορμή την συμμετοχή των παιδιών των προσφύγων - μεταναστών σε σχολείο της περιοχής, οι οργανωμένες επιθέσεις φασιστικών στοιχείων στον Ασπρόπυργο, η απρόκλητη επίθεση σε γυναίκα δικηγόρο της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης έξω από το Εφετείο της Αθήνας, η επίθεση στο Ικόνιο των Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Λαγό στο σχολείο ενάντια στα προσφυγόπουλα, αλλά και η πρόσφατη εγκληματική επίθεση με σιδηρογροθιά σε Πακιστανό εργάτη έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποτελούν γεγονότα που καταδεικνύουν ότι τα τάγματα εφόδου και η νεοναζιστική συμμορία συνεχίζουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους έχοντας και την πλήρη κάλυψη των αστυνομικών και ευρύτερα των διωκτικών αρχών.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα με την μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την ημέρα που οργάνωνε φιέστα η συμμορία Μιχαλολιάκου για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της στον Πειραιά, απέδειξε ότι έχει την δύναμη να απομονώσει πολιτικά και ιδεολογικά τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, να περιορίσει και να συντρίψει την παρακρατική δράση της, να συμβάλλει με τον αγώνα του να προχωρήσει η δίκη και η καταδίκη των φασιστών και να οδηγηθούν στη φυλακή για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα οργανώνει, συντονίζει και επεκτείνει την πάλη του στον Πειραιά και τις λαϊκές συνοικίες του, αναπτύσσει την αγωνιστική αντιφασιστική - αντιρατσιστική δράση του, παλεύει αποφασιστικά ενάντια στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών αντιφασιστικών πρωτοβουλιών του αποφάσισε ομόφωνα να συνδιοργανώσει μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Πέραμα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Ταυτόχρονα γίνεται φανερό ότι η Χρυσαυγίτικη Νεοναζιστική οργάνωση στον τελευταίο χρόνο διέρχεται σοβαρή κρίση. Οι απανωτές αποχωρήσεις στελεχών με αλληλομαχαιρώματα και καταγγελίες για διαφθορά και σχέσεις με πολιτικά τζάκια και επιχειρηματίες μαζί με τα κλεισίματα γραφείων και πυρήνων πανελλαδικά φέρνουν στην επιφάνεια τον πραγματικό τους ρόλο , ως μπράβοι αφεντικών και πολιτικών τζακιών με χέρια λερωμένα από αίμα και μαύρο χρήμα. Οι φασίστες παραμένουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος και του κεφαλαίου, ο εφεδρικός στρατός επιχειρηματικών και εφοπλιστικών ομίλων, το μακρύ χέρι του κράτους που κάνει όλη την βρομοδουλειά .

Παρά τις φιλολαϊκές κορόνες, στην πράξη παραμένουν πιο μνημονιακοί των μνημονιακών.

8 χρόνια κρίσης με τους μισούς εργαζόμενους άνεργους και σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι φασίστες συνειδητά επέλεγαν πάντα την μεριά των ισχυρών , των ιδιωτικοποιήσεων , των επιχειρηματιών και εφοπλιστών , ενώ τα έβαζαν είτε με τους πιο φτωχούς των φτωχών είτε με όσους σήκωναν κεφάλι ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Άλλωστε ήταν οι πρώτοι που έφεραν από μόνοι τους μνημονιακούς μισθούς από την πίσω πόρτα με τα δουλεμπόρια που στήνανε από δώ και από εκεί για 18 ευρώ μεροκάματο. Αποπροσανατολίζουν τον λαό ότι για την φτώχεια του φταίει ο ακόμα πιο φτωχός, για την ανεργία του ο διπλανός εργαζόμενος, για το πετσόκομμα συμβάσεων και μισθών η τεμπελιά και οι “υψηλές” απαιτήσεις των εργαζομένων, για τις ιδιωτικοποιήσεις το κακό δημόσιο, για την κατάντια του συνδικαλισμού το μόνο συνεπές αγωνιζόμενο κομμάτι του όλα αυτά τα χρόνια, τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα και όχι ο σάπιος εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ κλπ.

Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών γιατί είναι τα τσιράκια των εφοπλιστών

 

Ειδικά στο Πέραμα προσπαθούν χρόνια να στήσουν έναν νέο Άγιο Παντελεήμονα άλλα δεν τους βγαίνει. Η στοχοποίηση συνδικάτων, συνδικαλιστών και αγωνιστών ως υπευθύνων για την τεράστια ανεργία ήταν άλλη μια εντεταλμένη υπηρεσία , και καλοπληρωμένη από εφοπλιστές για να τσακίσουν τα μεροκάματα, όπως αποκαλύφθηκε στην δίκη. Διασπούσαν τους εργαζόμενους και το κοινό τους συμφέρον όσο εκείνοι έκαναν μπίζνες με την COSCO, έταζαν δουλειές με τις πιο άγριες μνημονιακές συνθήκες και προστάτευαν σαν μαντρόσκυλα τα κάθε λογής αφεντικά, εργολάβους και εφοπλιστές, απέναντι στην οργή και την αγανάκτηση απλήρωτων και κακοπληρωμένων εργαζομένων.

Ο κύκλος του αίματος και του ψέματος πρέπει να κλείσει κάπου εδώ. Δεν χωράνε άλλες δικαιολογίες και αυταπάτες. Ο φασισμός και η ιδεολογία του ως το πιο βρώμικο και επιθετικό κομμάτι ενάντια στον λαό, θέλει να τον διχάσει, να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα, να βγάλει λάδι τους πραγματικούς υπεύθυνους και να στηρίξει σαν πέμπτη φάλαγγα το σύστημα του κεφαλαίου και των αγορών.

Οι μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που μαστίζουν τις εργατογειτονιές του Περάματος και της ευρύτερης περιοχής είναι οι ίδιες που έστρωσαν και στρώνουν το χαλί στον φασισμό και τον ρατσισμό στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες και στο φασιστικό δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Οφείλουμε να απομονώσουμε τις φασιστικές ιαχές πολέμου ενάντια στους πιο φτωχούς , πιο εξαθλιωμένους και να σηκώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στους ίδιους τους θήτες και όχι τα θύματα. Θήτες είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έφεραν και στήριξαν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, τσάκισαν εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα , ξεπούλησαν τον δημόσιο πλούτο και υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας.

  • Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, την Ζώνη, τον Πειραιά και από κάθε λαϊκή συνοικία και γειτονιά.
  • Να κλείσουν τα γραφεία τους που αποτελούν ορμητήρια εγκληματικών επιθέσεων.
  • Να προχωρήσει ταχύτατα η δίκη και η καταδίκη τους.
  • Όχι στην ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων μεταναστών - προσφύγων.
  • Να εξασφαλιστούν και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα όλων των προσφύγων - μεταναστών στην παιδεία, υγεία, εργασία κλπ., να κλείσουν τα καμπ και να εξασφαλισθεί η μετακίνηση και η ένταξή τους στις πόλεις
  • Να ικανοποιηθεί το δίκαιο και ανθρωπιστικό αίτημα για την επανένωση των οικογενειών.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας.

Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα - Πειραιά

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΕΑΣ - ΕΘΕΛ)

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό (ΚΑΡ)

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων των εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΤΑΝΠΥ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ

Συντονισμός Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων

για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας - Άγιου Ιωάννου Ρέντη

Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά

 

 

******************//////*******************

 

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017 - ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Στην αντιφασιστική σύσκεψη που οργάνωσε η ΠΕΝΕΝ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Τρίτη 21/11/2017 και στην οποία πήραν μέρος εργατικά και συνταξιουχικά Σωματεία του Πειραιά, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις αλλά και τοπικές συλλογικότητες του Πειραιά και του Περάματος, έπειτα από ανταλλαγή απόψεων και διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε η κοινή συνδιοργάνωση αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Πέραμα στις 16/12/2017 στις 11 πμ στην Πλατεία Ηρώων.

Την κοινή απόφαση για το συλλαλητήριο έλαβαν:

ΠΕΝΕΝ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων των εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΤΑΝΠΥ), ΕΑΣ – ΕΘΕΛ, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Αντιφασιστικός Συντονισμός, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό – Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος, Ελεύθερος Κοινωνικός χώρος Φαβέλα, Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο.

Κοινή διαπίστωση των φορέων και συλλογικοτήτων που έλαβαν μέρος στη Σύσκεψη ήταν ότι η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και άλλα νεοφασιστικά μορφώματα επανεμφανίζονται στο προσκήνιο, σχεδιάζουν, οργανώνουν και επιχειρούν επιθέσεις, κατά κανόνα μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, ενάντια σε πρωτοπόρα τμήματα του εργατικού αντιφασιστικού κινήματος αλλά κυρίως σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Πλήθος τέτοιων περιστατικών έρχονται να αποδείξουν και να επιβεβαιώσουν αυτόν μας τον ισχυρισμό. Η επίθεση σε αφισοκολλητές μέλη της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, η κοινή επίθεση χρυσαυγιτών με την αστυνομία σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Πέραμα τον περασμένο Σεπτέμβρη, η ανάλογη επίθεση στα Σεπόλια με αφορμή την συμμετοχή των παιδιών των προσφύγων - μεταναστών σε σχολείο της περιοχής, οι οργανωμένες επιθέσεις φασιστικών στοιχείων στον Ασπρόπυργο, η απρόκλητη επίθεση σε γυναίκα δικηγόρο της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης έξω από το Εφετείο της Αθήνας αλλά και η πρόσφατη εγκληματική επίθεση με σιδηρογροθιά σε Πακιστανό εργάτη έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποτελούν γεγονότα που καταδεικνύουν ότι τα τάγματα εφόδου και η νεοναζιστική συμμορία συνεχίζουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους έχοντας και την πλήρη κάλυψη των αστυνομικών και ευρύτερα των διωκτικών αρχών.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα με την μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την ημέρα που οργάνωνε φιέστα η συμμορία Μιχαλολιάκου για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της στον Πειραιά, απέδειξε ότι έχει την δύναμη να απομονώσει πολιτικά και ιδεολογικά τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, να περιορίσει και να συντρίψει την παρακρατική δράση της, να συμβάλλει με τον αγώνα του να προχωρήσει η δίκη και η καταδίκη των φασιστών και να οδηγηθούν στη φυλακή για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα οργανώνει, συντονίζει και επεκτείνει την πάλη του στον Πειραιά και τις λαϊκές συνοικίες του, αναπτύσσει την αγωνιστική αντιφασιστική - αντιρατσιστική δράση του, παλεύει αποφασιστικά ενάντια στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών αντιφασιστικών πρωτοβουλιών του αποφάσισε ομόφωνα να συνδιοργανώσει μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Πέραμα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 11 πμ στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίστηκαν και θα πραγματοποιηθούν μία σειρά δράσεις που αφορούν την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στο Πέραμα.

Την επόμενη Τρίτη θα υπάρχει κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων που συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο, επίσης κοινή αφίσα και θα υπάρξουν κοινές εξορμήσεις για την ενημέρωση του λαού και των εργαζομένων για την συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

  • Έξω οι φασίστες από τον Πειραιά, το Πέραμα και από κάθε λαϊκή συνοικία.
  • Να κλείσουν τα γραφεία τους που αποτελούν ορμητήρια εγκληματικών επιθέσεων.
  • Να προχωρήσει ταχύτατα η δίκη και η καταδίκη τους.
  • Όχι στην ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας.
  • Να σταματήσουν οι απελάσεις και οι επαναπροωθήσεις μεταναστών - προσφύγων από την ελληνική κυβέρνηση.
  • Να εξασφαλιστούν και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα όλων των προσφύγων - μεταναστών στην παιδεία, υγεία, εργασία κλπ.
  • Να ικανοποιηθεί το δίκαιο και ανθρωπιστικό αίτημα για την επανένωση των οικογενειών.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

Απόφαση  Για κοινή συντονισμένη αντιφασιστική δράση στον Πειραιά

_εναντια_στην_χα.jpg

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιήθηκε στις 26/10/2017 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά πλατιά σύσκεψη Εργατικών Σωματείων, Αντιφασιστικών Οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων με σκοπό την ανάπτυξη κοινής και συντονισμένης πάλης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ενάντια στην φασιστική απειλή, και την νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά της ΠΕΝΕΝ διατυπώθηκε ένα συγκροτημένο πλαίσιο στόχων αλλά και δράσεων που αφορά την παρέμβαση σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις λαϊκές κατοικίες και γειτονιές της Α΄και Β΄περιφέρειας του Πειραιά με σκοπό την απόκρουση των φασιστικών επιθέσεων, την ιδεολογική, πολιτική και κοινωνική απομόνωση του νεοφασισμού, το κλείσιμο των γραφείων τους που αποτελούν ορμητήρια για τα τάγματα εφόδου της χρυσαυγίτικης συμμορίας και παράλληλα την ενεργότερη παρουσία και συμμετοχή του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος στην εξελισσόμενη δίκη της φασιστικής οργάνωσης.

Τονίστηκε η τεράστια σημασία της συγκρότησης ενός σταθερού αντιφασιστικού μετώπου στον Πειραιά από δυνάμεις του εργατικού, λαϊκού και αντιφασιστικού κινήματος με σαφή αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό προσανατολισμό που θα συνδέεται και με την πάλη ενάντια στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική και τον ευρωενωσιακό μονόδρομο, που είναι στενά συνδεδεμένοι και ταυτόχρονα μπορούν να εξασφαλίσουν μια ευρύτερη συμμετοχή πλατιών εργατικών και λαϊκών σχημάτων.

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στην μεγάλη μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση του Πειραιά στις 21/10/2017 η οποία παρά το γεγονός ότι ο χρόνος οργάνωσης και προετοιμασίας ήταν περιορισμένος αυτή είχε πολύ μεγάλη απήχηση, συμμετοχή και ευρύτητα πολλών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται και παλεύουν ενάντια στον νεοφασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η μαχητική και αγωνιστική αυτή κινητοποίηση απομόνωσε την Χρυσαυγίτικη συμμορία η οποία κατά την διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων φάνηκε ότι τόσο οργανωτικά όσο και πολιτικά είναι παντελώς περιθωριοποιημένη χωρίς το παραμικρό λαϊκό έρεισμα. Οι λίγες δεκάδες συγκεντρωμένοι που προσήλθαν στα Χρυσαυγίτικα γραφεία ήταν τα στελέχη με επικεφαλείς τον Φύρερ Μιχαλολιάκο ενώ ο λαός του Πειραιά για άλλη μια φορά τους απομόνωσε και σε συνδυασμό με την μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση τους κατέστρεψε την μεγάλη επικοινωνιακή φιέστα που προσπάθησαν να κάνουν στο κέντρο της πόλης του Πειραιά!

Παράλληλα η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ κατέθεσε μια νέα πρόταση για συνέχιση και κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης με συλλαλητήριο στην εργατούπολη του Περάματος το τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη 2017. Στην κατεύθυνση αυτή υπογραμμίστηκε η σημασία σύνδεσης και συμπόρευσης με αντιφασιστικές δυνάμεις και συλλογικότητες της περιοχής ώστε να εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας του Περάματος.

Για τον σκοπό αυτό συμφωνήθηκε να βγει κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα, κοινή αφίσα, επισκέψεις και παρεμβάσεις στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στα F/B της γραμμής, στο εμπορικό κέντρο, στα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία της περιοχής.

Είναι προφανές ότι η πρωτοβουλία αυτή όπως τονίστηκε από την ΠΕΝΕΝ δεν πρέπει να είναι ούτε ευκαιριακή ούτε να έχει την μορφή καμπάνιας και βεβαίως πρέπει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά και να γειωθεί με την τοπική κοινωνία στον Πειραιά και στις άλλες συνοικίες έτσι ώστε να αποκτήσει και οργανωτική υπόσταση.

Η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να συνδεθεί με την ενημέρωση, την κινητοποίηση και την συμμετοχή από το καμπ των μεταναστών στο Σχιστό.

Ιδιαίτερη δουλειά πρέπει να γίνει στους εργαζόμενους στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για την συντριβή και διάλυση του παραμεσιτικού χρυσαυγίτικου σωματείου που έχουν στήσει οι εργολάβοι και διάφοροι επιχειρηματίες και έχει ως σκοπό να χτυπήσει και να υπονομεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των εργατικών Σωματείων και των αντιφασιστικών οργανώσεων εξέφρασαν την αποδοχή τους στην πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ, διατύπωσαν συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις για τον αντιφασιστικό συντονισμό στον Πειραιά.

Επίσης κατατέθηκαν μια σειρά προτάσεις στην κατεύθυνση της προπαγάνδας για μαζική συμμετοχή από τους εργαζόμενους στο αντιφασιστικό κίνημα και στις δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος μετά από διαλογική συζήτηση η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των φορέων που έλαβαν μέρος στην σύσκεψη κατέληξαν στην απόφαση ότι στον αντιφασιστικό αυτόν συντονισμό και στους αγώνες που προγραμματίζονται δεν μπορεί να υπάρχει κανενός είδους πολιτική συμπόρευση και κοινή δράση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το οργανωμένο τμήμα του, το οποίο στηρίζει την αντιλαϊκή και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, τα μνημόνια, την σφαγή τω εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα προσφέρει γη και ύδωρ στους Αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές να χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας για την κλιμάκωση των επιθέσεων σε χώρες και λαούς της περιοχής ενώ ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πιστά την ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας.

Τέλος συμφωνήθηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση νέας οργανωτικής σύσκεψης στην οποία θα συζητηθούν και θα εγκριθούν τα σχέδια κοινής ανακοίνωσης και αφίσας καθώς και ο σχεδιασμός της σχετικής οργάνωσης και προετοιμασίας για το συλλαλητήριο στο Πέραμα.

Η σχετική σύσκεψη θα γίνει στις 6/11/2017 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 7 μ.μ.     

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Μεγάλη μαχητική αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά για την καταδίκη του νεοφασισμού

01.jpg

Άμεση, δυναμική και μαζική ήταν η απάντηση του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος του Πειραιά στην νέα πρόκληση της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» η οποία εγκαινίασε τα νέα γραφεία της στην πόλη του Πειραιά.

Με κάλεσμά τους η ΠΕΝΕΝ, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου, η ΟΡ.Μ.Α, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα – Πειραιά, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΕΑΣ – ΕΘΕΛ, το Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και η αντιεξουσιαστική κίνηση EXPORTUοργάνωσαν από κοινού μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά δίνοντας αγωνιστική απάντηση στον νεοναζισμό και την Χρυσή Αυγή.

Επιστολή – Κάλεσμα για την συγκέντρωση έβγαλε και η μάνα του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 4 χρόνια από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει το οικοδομικό τετράγωνο που είναι τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» για να παράσχουν προστασία στην φιέστα που οργάνωσαν οι νεοναζί με επικεφαλής τον Μιχαλολιάκο.

Στην συγκέντρωση του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος η οποία έγινε στην κεντρική πλατεία Κοραή του Πειραιά, συμμετείχαν εκατοντάδες αντιφασίστες ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία και η συμμετοχή της νεολαίας.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς όλες οι οργανώσεις και συλλογικότητες που έκαναν το κάλεσμα της συγκέντρωσης, επίσης παρέστησαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

07.jpg

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ο οποίος αναφέρθηκε «στην κλιμάκωση της νεοναζιστικής βίας και τρομοκρατίας που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την χρυσαυγίτικη συμμορία αλλά και ακροδεξιές και ρατσιστικές οργανώσεις. Έκανε αναφορά στις επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, την Λαμπρινή, το Πέραμα αλλά και στον Πειραιά ενάντια σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ οι οποίοι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μια ομάδα 10-12 Χρυσαυγιτών την ώρα που κολλούσαν αφίσες για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης της Ένωσης για τα 100 χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Σημείωσε επίσης ότι τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελούν ορμητήρια για τις επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες – πρόσφυγες και το πρωτοπόρο κομμάτι του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος. Από αυτά εξαπολύονται οι ρατσιστικές ξενοφοβικές επιχειρήσεις και είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό κίνημα να βάλει στην ημερήσια διάταξη της πάλης του το κλείσιμο των Χρυσαυγίτικων γραφείων.

Παράλληλά εξέφρασε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος σε πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι όπως τόνισε είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων και το εργατικό κίνημα πρέπει να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό τους για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην υγεία, την παιδεία, στην εγκατάσταση εντός των οικιστικών δομών, για να καταργηθούν τα HotSpot που αποτελούν «σύγχρονα» στρατόπεδα συγκέντρωσης με άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Επίσης κατήγγειλε την θέση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία πιστά υπηρετεί το δόγμα των κλειστών συνόρων, την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ –Τουρκίας και την πολιτική των απελάσεων – επαναπροωθήσεων και των πνιγμών στην Μεσόγειο και το Αιγαίο πέλαγος.

Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ, είναι η κλιμάκωση των επεμβάσεων του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας και για το σκοπό αυτό τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που συμφωνήθηκαν στην συνάντηση αυτή σε συνδυασμό με την εκχώρηση της πολεμικής βάσης στην Σούδα δημιουργούν τις προϋποθέσεις άμεσης εμπλοκής της χώρας μας στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και η αναβάθμιση των εξοπλισμών αυτό ακριβώς τον στόχο υπηρετεί.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι βαρύτατες σε ότι αφορά την κλιμάκωση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού».

Στην διάρκεια της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης εμφανίστηκε οργανωμένα μια μικρή ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία στην συνέχεια άνοιξε πανό το οποίο υπέγραφε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Λιμάνι της Αγωνίας».

Η περιφρούρηση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης κατέστησε σαφές στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική πάλη του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος δεν μπορεί να αποτελεί πλυντήριο για να ξεπλυθούν και να δοθεί άφεση αμαρτιών στην πολιτική της κυβέρνησης με την οποία συμφωνεί, στηρίζει και υπηρετεί το οργανωμένο στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο έως σήμερα δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη για την στήριξη της φιλοπόλεμης ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενώ τα κροκοδείλια δάκρυα για το προσφυγικό είναι βαθύτατα υποκριτικά και ψεύτικα.

Η ομάδα αυτή στην συνέχεια αποχώρησε με το πανό πριν την πραγματοποίηση της πορείας.

Στην μεγαλειώδη πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά κυριάρχησαν τα συνθήματα για το κλείσιμο των γραφείων των Χρυσαυγιτών, την καταδίκη από την δικαιοσύνη των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει. Εκφράστηκε επίσης η αντίθεση στην συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπως επίσης και η σθεναρή αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Τέλος σημειώνουμε ότι τόσο στην συγκέντρωση όσο και στην πορεία δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

Αντιφασιστική εξόρμηση στο Πέραμα

05.jpg

Στις 21 Οκτώβρη 2017 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ΠΕΝΕΝ, ΟΡ.Μ.Α, Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου και ΕΑΣ- ΕΘΕΛ μαζική εξόρμηση στο Πέραμα και διακινήθηκαν χιλιάδες κοινές ανακοινώσεις των παραπάνω οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ενώ στο πλαίσιο αυτής της αντιφασιστικής εξόρμησης, μαζί με το υλικό αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος με κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής για την ανάγκη ευρύτερης λαϊκής και εργατικής συμμετοχής ώστε να απομονωθεί ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά από κάθε λαϊκή συνοικία και γειτονιά η νεοφασιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής» και να αποκρουστούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά οι επιθέσεις τους.

Νέα αντιφασιστική πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ

 

Στα πλαίσια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών και των δράσεων της ΠΕΝΕΝ ενάντια στην φασιστική απειλή και την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, την Πέμπτη 26/10/2017 θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη στην οποία έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος εργατικά Σωματεία, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και άλλες κινηματικές συλλογικότητες με σκοπό τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό της πάλης ενάντια στον νεοφασισμό και την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών τόσο στον Πειραιά όσο και στις λαϊκές συνοικίες στην Β΄ Πειραιά.

Το κάλεσμα της μάνας του Παύλου Φύσσα για την αντιφασιστική συγκέντρωση του Πειραιά

«Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε «εγκαίνια» του χώρου που στεγάζει μέρος της εγκληματικής τους οργάνωσης στον Πειραιά, λίγες μέρες μάλιστα μετά από την πρόσφατη επίθεση τους σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ. Δεν ανεχόμαστε την παρουσία των δολοφόνων ανάμεσα μας, στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, στις γειτονιές του Παύλου.

Καλούμε τον κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο, την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, να σταθεί δίπλα μας και απέναντι τους για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι στην πόλη μας, όπως και στις άλλες πόλεις, δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής».

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

03.jpg

04.jpg06.jpg

 

 

 

 

**************/////////*************

 

ΠΕΝΕΝ  Ανακοίνωση – Κάλεσμα:  Αποφασιστική καταδίκη  και απομόνωση του νεοφασισμού

.jpg

Η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και άλλα νεοφασιστικά μορφώματα και ρατσιστικές οργανώσεις συνεχίζουν και κλιμακώνουν την δράση τους και με οργανωμένες επιχειρήσεις και επιθέσεις προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο ενεργοποιώντας τα τάγματα εφόδου σε βάρος μεταναστών – προσφύγων αλλά και του εργατικού κινήματος.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά ρατσιστικής βίας στον Ασπρόπυργο, την Λαμπρινή, σε διάφορα νησιά, αλλά πρόσφατα και στον Πειραιά που η Χρυσαυγίτικη συμμορία οργάνωσε επίθεση ενάντια σε συνεργείο αφισοκόλλησης της ΠΕΝΕΝ δείχνουν ότι έχουν αποθρασυνθεί εκμεταλλευόμενοι την στάση του Πόντιου Πιλάτου που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και την προκλητική και ιδιότυπη συγκάλυψη και ασυλία που τους προσφέρουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας.

Η στοχοποίηση και οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες – πρόσφυγες αλλά και εναντίον της ΠΕΝΕΝ μέσα στην νύχτα, δείχνουν ότι η Χρυσαυγίτικη νεοναζιστική οργάνωση είναι πλήρως απομονωμένη πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά.

Εξακολουθεί όμως να απολαμβάνει και να αξιοποιεί την κοινοβουλευτική νομιμότητα παράλληλα με την εξελισσόμενη δίκη η οποία καθυστερεί δραματικά καθώς και η ολοκλήρωσή της, γεγονός που εκμεταλλεύονται οι νεοφασίστες. Από την μια δηλώνουν πίστη στην νομιμότητα και από την άλλη στο σκοτάδι της νύχτας επιχειρούν επιθέσεις σε συγκεκριμένους κάθε φορά στόχους….

 

Η ΠΕΝΕΝ απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους Ναυτεργάτες να πλαισιώσουν και να συμμετάσχουν:

 

1) στην αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά στην πλατεία Κοραή στις 20/10/2017 στις 7 μ.μ όπου οι Χρυσαυγίτες εγκαινιάζουν τα νέα τους γραφεία και

 

2) στις 21/10/2017 στο Πέραμα (στην αφετηρία των F/B Πέραμα – Σαλαμίνα) στις 12 το μεσημέρι στην αντιφασιστική εξόρμηση που διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις και εργατικές συλλογικότητες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

**********

Σχόλιο της ΠΕΝΕΝ

Πληροφορούμαστε ότι κάποια οργανωμένα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν διάφορα σχήματα και συλλογικότητες σε τοπικό Πειραϊκό επίπεδο έχουν βγάλει ανακοίνωση και κάλεσμα σχετικά με την αντιφασιστική συγκέντρωση του Πειραιά στις 20/10/2017.

Προφανώς κάποιοι Συριζαίοι θεωρούν το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα το μέσον για να εξιλεωθούν από την αντιλαϊκή μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, από την ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε Τουρκίας, με την πολιτική των απελάσεων και επαναπροωθήσεων, με τα κλειστά σύνορα, πολιτική με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύεται, ταυτίζεται και απαρέγκλιτα εφαρμόζει.

Ταυτόχρονα ο Τσίπρας όπως φάνηκε και με το πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ ανακηρύσσεται στον πιο φιλοατλαντικό και φιλοαμερικάνο ξεπερνώντας ακόμη και τους παραδοσιακούς ηγέτες των αστικών πολιτικών κομμάτων.

Για την ΠΕΝΕΝ είναι σαφές ότι στην αντιφασιστική πάλη και στον αγώνα δεν μπορεί να συνυπάρχουν τα τμήματα εκείνα του οργανωμένου ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν και υπηρετούν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

 

Πέραμα και Ζώνη, φασίστας δε θα μείνει

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, δύο μόλις μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το υπόδικο ναζιστικό κόμμα προχώρησε σε προκλητική συγκέντρωση στο Πέραμα, με παρουσία σχεδόν όλης της κοινοβουλευτικής του ομάδας.Η αστυνομία και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το σχεδιασμό της παρέδωσε την πόλη στους τραμπούκους και προχώρησε σε συντονισμένη επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιούταν.

Τις επόμενες μέρες η γνωστή συμμορία της Χρυσής Αυγής του Ασπρόπυργου που καλύπτεται από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, προχώρησε σε ενέδρα και ξυλοδαρμό μετανάστη που εργάζεται στην περιοχή. Την Τρίτη 10 Οκτώβρη η 8μελής Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε συνεργείο αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ για τα 100 χρόνια από τη Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία. Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με την παρουσία του Μιχαλολιακού την ερχόμενη Παρασκευή στα γραφεία τους αποτελεί την νέα προκλητική δράση της ναζιστικής συμμορίας.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στη νέα προσπάθεια της φασιστικής συμμορίας να εισβάλλει σε παραδοσιακές, εργατικές γειτονιές.

Δεν ξεχνάμε την παρακρατική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το 2013, γιατί το εργοδοτικό σωματείο του Αγίου Νικολάου παραμένει σε λειτουργία συσπειρώνοντας το κάθε κατακάθι της περιοχής. Εξάλλου η εισβολή του Λαγού στο σχολείο του Ικόνιου που φιλοξενεί προσφυγόπουλα τον περασμένο Ιανουάριο που τρομοκράτησε γονείς και καθηγητές, μας έδειξε για άλλη μια φορά το εφιαλτικό «όραμα» που μας ετοιμάζουν.

Οι νυχτερινές επιδρομές τους είναι δείγμα περιθωριοποίησης και αδυναμίας. Η φασιστική συμμορία επιστρέφει στην ημιπαρανόμη δράση της δεκαετίας του `90, μέσα από το διαρκές φυλλορρόημά τηςκαι την πλήρη αδυναμία της να παράξει μαζικές κοινωνικές δράσεις. Μοναδικό στήριγμα της είναι οι προσβάσεις της στον κρατικό μηχανισμό. Δεν είναι μόνο η προστασία που της παρέχει η Ελληνική Αστυνομία. Οι εισαγγελικές αρχές μετά από «ανώνυμες» καταγγελίες ενεργοποιούν κατάπτυστες έρευνες κατά εκπαιδευτικών σε Κερατσίνι και Πέραμα επειδή διδάσκουν σε προσφυγόπουλα.

Οι ναζί προσπαθούν να δημιουργήσουν θύλακες σε λαϊκές γειτονιές, για να χρησιμοποιηθούν σαν πρώτη γραμμή κρούσης υπέρ των αφεντικών. Την προηγούμενη περίοδο το «οχυρό» τους στη Νίκαια, συντρίφτηκε από το αντιφασιστικό κίνημα. Τα «εργατικά» σωματεία και παρατάξεις τους, απομονώνονται αποφασιστικά από το εργατικό κίνημα.

Δεν εφησυχαζόμαστε! Η ακροδεξιά παραμονεύει για να συντρίψει την εργατική αντίσταση, αν αποτύχουν οι μνημνονιακές κυβερνήσεις τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει το σύγχρονο Πόντιο Πιλάτο απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες και αποδέχεται τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως κοινοβουλευτικούς παράγοντες,κρυβόμενη πίσω από «δημοκρατικές» προφάσεις και λογικές ίσων αποστάσεων.

Στην «γραμμή» του ευρύτερου Πειραιά υπάρχουν 3 τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής (Σαλαμίνα, Πέραμα, Πειραιά) καθώς και αυτό του λακέδικου σωματείου της Ναυπηγοεπισκευστικής Ζώνης, που λειτουργούν σαν ορμητήρια – γιάφκες τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Πρέπει να πιάσουμε το νήμα να ξηλώσουμε την όποια ναζιστική δράση και επιρροή στην περιοχή.

Ξεκινάμε μια πρώτη εβδομάδα δράσης και ενημέρωσης στα Λύκεια του Περάματος και διοργανώνουμε μια παρέμβαση στα καραβάκια τις περιοχής και στην ίδια την πόλη, το Σάββατο 21/10 στις 11.30πμ. Καλούμε κάθε συλλογικότητα ή μεμονωμένο αγωνιστή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος σε συστράτευση για την εκδίωξη των τρομοκρατικών, ναζιστικών συμμοριών από τις περιοχές του Πειραιά. Οι συλλογικότητες μας θα πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες και το επόμενο διάστημα ώστε να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τις αξίες της αλληλεγγύης και του ταξικού αγώνα ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που οργανώνονται από τους καπιταλιστές και τα τσιράκια τους.

Πειραιάς 16 Οκτώβρη 2017

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ (ΟΡ.Μ.Α.)
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΑΣ – ΕΘΕΛ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.)

 

Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Ρώσικης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Οργανωμένη επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 το κλιμάκιο των αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά σχετικά με την εκδήλωσή της για την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ρωσία το 1917.

Μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά.

Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές!!!

Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών, τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση.

Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Για να δοθεί αποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Εάν πιστεύουν τα τσιράκια και τα ναζιστικά σκυλιά των εφοπλιστών και του κεφαλαίου ότι με τις επιθέσεις αυτές θα τρομοκρατήσουν την ΠΕΝΕΝ είναι γελασμένοι. Αντίθετα με αυτήν και άλλες επιθέσεις ισχυροποιούν το ταξικό κίνημα για να αντιμετωπίσει την φασιστική απειλή και να επιβάλει οι Νεοναζιστές να κλειστούν μια για πάντα στα λαγούμια τους, πλήρως απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι από τον λαό και τους εργαζομένους.

Photo0093-1.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 10:15
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή