Σήμερα: 14/12/2017
Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 09:48

4ήμερη απεργία Ναυτεργατών - Οι κυβερνητικοί ελιγμοί θα πέσουν στο κενό - Αναντίστοιχη των αγωνιστικών διαθέσεων των Ναυτεργατών η μη συνέχιση της απεργίας από την πλειοψηφία της ΠΝΟ

Γράφτηκε από

IMG_4321.JPG

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την καθολική και αγωνιστική συμμετοχή του κλάδου αλλά και όλων των Ναυτεργατών στην 4ήμερη απεργία σε Πανελλαδική κλίμακα και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Για άλλη μια φορά οι Ναυτεργάτες ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης έδωσαν μια σκληρή μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στα μέτρα που ψήφισε στην Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μέτρα τα οποία αναμένεται να πλήξουν ακόμη περισσότερο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Οι αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά, στην μείωση του αφορολόγητου, στον συνδικαλιστικό νόμο, στις ομαδικές απολύσεις, συνιστούν ένα νέο σκληρό ταξικό πακέτο μέτρων από το οποίο βγαίνει ωφελημένο το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο διευρύνει τα προνόμιά του και ενισχύει την κερδοφορία του.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα με τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει τον λαό και τους εργαζόμενους, η επίκληση στα δήθεν «αντίμετρα» αποτελούν κοροϊδία και εμπαιγμό που δεν πρόκειται να παραπλανήσουν και πολύ περισσότερο να πείσουν τους εργαζόμενους της χώρας μας.

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύουν καθημερινά με την πολιτική τους ότι είναι πολιτικοί υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου και εκτελούν κατά γράμμα την βάρβαρη πολιτική της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ οδηγώντας τον λαό στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.

Αυτήν ακριβώς την πολιτική η κυβέρνηση παράγει και ακολουθεί και στον χώρο της Ναυτιλίας, συντρίβει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των Ναυτεργατών και από την άλλη παρέχει απλόχερα προνόμια και επιχειρηματική ασυδοσία στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Οι απαντήσεις των αρμοδίων κυβερνητικών Υπουργών στα επίμαχα προβλήματα και δίκαια αιτήματα του Ναυτεργατικού μας κόσμου ήταν και αυτή την φορά αρνητικές.

Κοινωνικοασφαλιστικό – εργασιακά – απασχόληση – ανεργία, δεν έδωσαν καμία θετική απάντηση. Αντίθετα με την στάση τους νομιμοποιούν το αντιδραστικό και αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο στην ποντοπόρο ναυτιλία, στην Ακτοπλοΐα και στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων.

Η άρνηση της κυβέρνησης να θίξει και στο ελάχιστο την θεσμοθετημένη ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου δείχνει τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί με την ασκούμενη ναυτιλιακή πολιτική της.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής αφήνει ανέπαφο το καθεστώς της μαύρης ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία. Δεν αγγίζει το θεσμικό πλαίσιο της Ακτοπλοΐας όπως αυτό κατοχυρώνεται στον νόμο 4150/2013, δεν λαμβάνει το παραμικρό μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την εφαρμογή των ΣΣΕ, εχθρεύεται και υπονομεύει τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η αποσπασματική και επιμέρους αποδοχή κάποιων στοιχειωδών αιτημάτων που αφορούν κυρίως τους ελέγχους και τις κυρώσεις για παραβιάσεις στα πλοία αλλά και την πιθανή αύξηση κάποιων ειδικοτήτων στην γραμμή της Αδριατικής, δεν συνιστούν κατά οποιοδήποτε τρόπο λύση στα επίμαχα και κυρίαρχα Ναυτεργατικά αιτήματα.

Από αυτήν την σκοπιά καθίσταται σαφές ότι η προσπάθεια των αρμόδιων Υπουργών να περάσουν μηνύματα στον Ναυτεργατικό κόσμο για δήθεν συναίνεση, εποικοδομητικό διάλογο, συνεργασία και συμπόρευση, δεν πρόκειται να εξαπατήσουν κανέναν Ναυτεργάτη που ζει και βιώνει καθημερινά στο πετσί του την ανάλγητη, βάρβαρη, αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική η οποία συστηματικά συνθλίβει και κατακρεουργεί τις κατακτήσεις του.

Τέλος για άλλη μια φορά η γνωστή ηγεσία και πλειοψηφία της ΠΝΟ στην οποία κυριαρχούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, απέδειξε ότι ούτε αφουγκράζεται, ούτε εκφράζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των Ναυτεργατών με την απόφαση που πήρε για μη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης.

Σημειώνουμε ότι κατά την συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ με ψήφους 9 υπέρ έναντι 4 κατά απορρίφθηκε η πρόταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ για συνέχιση της απεργίας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τους Ναυτεργάτες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, η πάλη μας θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα συσσωρευμένα και οξυμένα προβλήματα του Ναυτεργατικού μας κόσμου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία 18-19/5/2017 - Με καθολική συμμετοχή και επιτυχία εξελίσσεται η 48ωρη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών - Συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι του Πειραιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από αντιπροσώπους της ΠΕΝΕΝ σε διάφορα λιμάνια της χώρας στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ 16-17/5/2017 προκύπτει ότι η απεργία είναι μαζική και καθολική σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Πειραιάς – Ραφήνα – Λαύριο – Πάτρα – Ηράκλειο – Χανιά – Μυτιλήνη – Βόλος και οι σημαντικότερες Πορθμειακές γραμμές όλα τα πλοία «έδεσαν» και τα πληρώματα συμμετέχουν αγωνιστικά στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία.

Κεντρικά αιτήματα της απεργίας είναι το κοινωνικοασφαλιστικό – το εργασιακό και οι ΣΣΕ καθώς επίσης το πακέτο των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στην Βουλή.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ έγινε αποτίμηση της πρόσφατης συνάντησης με τον Υπουργό Ε.Ν και γενικότερα με τις θέσεις και απαντήσεις της κυβέρνησης και ομόφωνα εκτιμήθηκε η κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα κοινωνικο-ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν κοινή η διαπίστωση ότι χρειάζεται και επιβάλλεται η κλιμάκωση του αγώνα και της απεργίας των Ναυτεργατών με νέα 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.

Στο μεταξύ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ έξω από το πλοίο BLUEHORIZON στην οποία μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές και τα οποία συνθλίβουν ακόμη παραπέρα τα εισοδήματα των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, τσακίζουν τις συντάξεις και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η απάντηση τόνισε που πρέπει και οφείλει να δώσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι η κλιμάκωση του αγώνα και όχι η υποχώρηση σε μορφές κινητοποιήσεων που είναι τραγικά αναντίστοιχες με την σφοδρότητα της επίθεσης κυβέρνησης και τοκογλύφων δανειστών .

Είναι η γραμμή της σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές που ενισχύουν τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι η στρατηγική ρήξης με τον ακραίο και θεσμοθετημένο ευρωμονόδρομο. Τέλος κάλεσε τους Ναυτεργάτες να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα έχοντας πίστη στις δυνάμεις τους και στην προοπτική της πάλης για την ανατροπή της κυβερνητικής ναυτιλιακής πολιτικής.

Η νέα απεργία αρχίζει ώρα 00.01 της  18 -5- 2017  ημέρα Πέμπτη και  θα  λήγει  την 24.00 ώρα της  19-5-2017 ημέρα  Παρασκευή

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

  IMG_4325.JPG

 

 

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ  -  48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 16-17/5/2017  ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ - Η απεργία αρχίζει την 00.01 της 16ης Μάη 2017 και τελειώνει 24.00 της 17 Μάη

_λιμάνι.jpg

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/5/2017

ΣΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟ «BLUE HORIZON» ΣΤΙΣ 10 π.μ

ΣΤΙΣ 17/5/2017 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 π.μ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ξεφτισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, συνομολόγησε, συμφώνησε, υπέγραψε και σε λίγες μέρες θα φέρει στο Κοινοβούλιο το νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων με το οποίο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας.

Στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου σφαγιάζονται για άλλη μια φορά οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μειώνεται δραματικά το αφορολόγητο, παρέχονται ακόμη μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τις ομαδικές απολύσεις, επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καταβαραθρώνονται τα διάφορα επιδόματα: ανεργίας – φτώχειας – θέρμανσης – αναπηρίας!!

Πρόκειται για μέτρα που τσακίζουν και λεηλατούν ακόμη περισσότερο τα πενιχρά εργατικά και λαϊκά εισοδήματα, μετατρέπουν τις συντάξεις σε βοηθήματα πείνας και εξαθλίωσης οι οποίες πλέον εξισώνονται με αυτές των βαλκανικών χωρών!

Τα περίφημα και πολυδιαφημιζόμενα αντίμετρα αποτελούν προπέτασμα καπνού ενώ πολλά από αυτά στηρίζουν τις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο! Ταυτόχρονα το χρέος παραμένει στις καλένδες και όλα δείχνουν ότι το μάρμαρο για άλλη μια φορά καλείται να το πληρώσει ο λαός και οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά» για το μόνο που μπορεί να επιχαίρει και να πανηγυρίζει είναι ότι για μια ακόμη φορά πέτυχε μια νίκη ενάντια στον εργαζόμενο λαό και τα δικαιώματά του!!!

Οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός) φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την μακροχρόνια αποχή και απραξία από κάθε αγωνιστική δράση και πάλη προκειμένου τα συνδικάτα έγκαιρα, οργανωμένα, συντονισμένα, αποφασιστικά και κυρίως αποτελεσματικά να αποκρούσουν τον νέα Αρμαγεδδώνα του 4ου μνημονίου.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να βγουν μαζικά και μαχητικά στους δρόμους, να δώσουν καθολικά το παρόν τους στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία. Η επιτυχία της απεργίας και των μαζικών συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων πρέπει να στείλει ηχηρό και αγωνιστικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους τοκογλύφους δανειστές ότι ο λαός αντιστέκεται και παλεύει ενάντια στην καταστροφική αντιλαϊκή συμφωνία και έχει την δύναμη να την ακυρώσει και να την ανατρέψει!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο μας, όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες να βρεθούν στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα και με την μαζική συμμετοχή τους να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την θέλησή τους ότι τα δικαιώματά τους είναι αδιαπραγμάτευτα και ο αγώνας για αξιοπρεπείς συντάξεις, για ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις, για τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον χώρο της Ναυτιλίας θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κυβερνητική αντιλαϊκή και μνημονιακή πολιτική, ο πολιτικός οδοστρωτήρας της Ε.Ε πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο της πάλης των εργαζομένων και των Ναυτεργατών και να συνεχισθεί η πάλη για την ανατροπή της.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16-17 ΜΑΗ 2017

 Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 13:12
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή