Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 09:36

ΠΕΝΕΝ 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία του κλάδου μας σε όλα τα πλοία - Απεργοσπαστική και υπονομευτική απόφαση της ηγεσίας και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ στην υπηρεσία εφοπλιστών - κυβέρνησης

Γράφτηκε από τον

 

_ΑΠΕΡΓΙΑΣ.jpg

 

Επιβάλλεται η μαζική αγωνιστική συμμετοχή στην απεργία

για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για την υπονόμευση του απεργιακού μας δικαιώματος

Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ, τα Συνδικάτα και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα

Συνάδελφοι Ναύτες, Λοστρόμοι, Υπολοστρόμοι, Τζόβενα,

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων,

Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη 2019 απετέλεσε ένα σημαντικό νικηφόρο γεγονός στην πάλη του Ναυτεργατικού κινήματος κόντρα και ενάντια στην απροκάλυπτη υπονομευτική παρέμβαση εφοπλιστών - κυβέρνησης που σε κοινό σχεδιασμό επιχείρησαν να χτυπήσουν το δικαίωμά μας στην απεργία αξιοποιώντας για τον σκοπό αυτό την δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά.

Η αγωνιστικότητα των Ναυτεργατών μαζί με την ισχυρή και μαζική εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε στην περιφρούρηση της απεργίας μας οδήγησε σε ήττα το εφοπλιστικό κυβερνητικό μπλοκ.

Στην σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ η γνωστή ηγεσία και πλειοψηφία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού επικαλούμενοι την προηγούμενη δικαστική απόφαση έλαβε απόφαση για την μη συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 2 Οκτώβρη 2019.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη αγωνιστική θέληση των Ναυτεργατών, λειτουργεί υπονομευτικά στον αγώνα στον οποίο σύσσωμοι θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις και αντικειμενικά βάζει πλάτη να υλοποιηθούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και παράλληλα τροφοδοτεί μια νέα επέμβαση εφοπλιστών - κυβέρνησης.

Όταν το διακύβευμα είναι η απώλεια και η συντριβή των εναπομεινάντων εργατικών δικαιωμάτων, ο ίδιος ο ρόλος και η υπόσταση των συνδικάτων, όταν με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται νέο συντριπτικό χτύπημα στις ΣΣΕ, η επίκληση δικαστικών αποφάσεων δεν φανερώνει μόνο ηττοπάθεια αλλά και υποταγή στην κυβερνητική επίθεση να περάσει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα το αντεργατικό της τερατούργημα.

Η ΠΕΝΕΝ σταθερή και συνεπής στην ταξική της διαδρομή και δράση καλεί τον κλάδο σε όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στον Πειραιά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή του (Δραπετσώνα - Κερατσίνι - Πέραμα) να δώσουν μαχητικά και μαζικά τον απεργιακό αγώνα συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία στα πλαίσια της απόφασης που ομόφωνα έχει πάρει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Μπροστά στην νέα αντεργατική επίθεση και κλιμάκωση της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν ακόμη πιο αποφασιστικά το ανάστημά τους, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, να απορρίψουν τους σχεδιασμούς του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν και μεθοδεύουν μια νέα ήττα για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα και το μεγαλύτερο αλυσόδεμα των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία.

Αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως από τον σχεδιασμό που δημόσια διακηρύσσουν για την αποκλιμάκωση του αγώνα και την "αυλαία" που θα θέλουν να ρίξουν στις παραπέρα εργατικές αντιστάσεις και αγώνες.

Η πρωτοβουλία πρέπει όπως και στις 24/9/ να περάσει στα χέρια των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα οι οποίες πρέπει στην απεργία στις 2/10 να δώσουν ακόμη πιο αποφασιστικά την μάχη σε όλους τους χώρους δουλειάς και στους δρόμους για να μην ευοδωθούν τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Καλούμε τον κλάδο μας να δώσει και αυτή την μάχη με ενότητα, αποφασιστικότητα και να αποκρούσει απειλές, εκβιασμούς που πιθανότατα θα εκδηλωθούν πριν και στην διάρκεια της απεργίας.

Καλούμε όλους τους υπόλοιπους Ναυτεργάτες μέσα στα καράβια να σταθούν με όρους εργατικής αλληλεγγύης στους απεργούς.

Καλούμε τα εργατικά Σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να στηρίξουν και να συμπαραταχθούν με τον πιο έμπρακτο τρόπο στην απεργία μας.

Οι μάχες κερδίζονται στους αγώνες και όχι στα σαλόνια των διαπραγματεύσεων, οι νίκες κατακτούνται σε σύγκρουση με τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, η απεργία όπλο στα χέρια των εργαζομένων, η ενότητα, η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα και η πίστη στο δίκαιο του αγώνα μπορούν να κάμψουν την κυβερνητική και εργοδοτική αδιαλλαξία.

Έναρξη απεργίας στις 2 Οκτώβρη 2019 και ώρα 00.01 - Λήξη απεργίας 2 Οκτώβρη 2019 ώρα 24.00

Προσυγκέντρωση και περιφρούρηση της ΠΕΝΕΝ την Τετάρτη 2/10/2019 στις 5.00 το πρωί στο κυλικείο

απέναντι από τα γραφεία της ΑΝΕΚ (μέσα στο λιμάνι)

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 09:44
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή