Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 12:07

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Γράφτηκε από τον

_ΨΗΦΙΣΜΑ_ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.jpg

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας χαιρετίζουν τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς η οποία για άλλη μια φορά βρίσκεται στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά της.

Η εργατική τάξη και το αγωνιστικό της συνδικαλιστικό κίνημα θεωρούν την μικρομεσαία αγροτιά, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου εργατικού κινήματος και από την άποψη αυτή ο αγώνας τους έχει την πλήρη και ουσιαστική αλληλεγγύη μας.

Η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική (παλιά και νέα) η οποία είναι ενταγμένη στις κατευθύνσεις της Κ.Α.Π της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγεί με βεβαιότητα την μικρομεσαία αγροτιά στην συρρίκνωση και την εξαθλίωση.

Η πολιτική αυτή συνθλίβει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων όπως της μικρομεσαίας αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Κοινή πρέπει να είναι η απάντηση σε αυτήν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, η συγκρότηση ενός κοινού μετώπου των εργαζομένων με την μικρομεσαία αγροτιά έτσι ώστε να γίνει το αποφασιστικό βήμα και η μάχη να δοθεί από κοινού οργανωμένα – συγκροτημένα – συντονισμένα για την απόκρουση αυτής της πολιτικής.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών σε όλη την χώρα, να κάνουν και δική τους υπόθεση την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, να επιβάλουν με τον αγώνα τους την ικανοποίηση των αιτημάτων και των σύγχρονων αναγκών τους.

Πειραιάς 27/1/2017

Με εντολή των Διοικήσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΠΕΝΕΝ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΑΝΠΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή